Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten 4 kişiye hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğana hakaretten 4 kişiye hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2015 14:32

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi'nde Gezi Parkı eylemlerine destek veren ve eylem sırasında attıkları sloganlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri gerekçesi ile yargılanan 4 kişi hakkında mahkeme hapis kararı verdi. 3 kişinin cezası paraya çevrilirken, 1 kişi ise 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Kdz. Ereğli'de 2013 yılının Haziran ayında İstanbul Taksim’de başlayan Gezi Parkı eylemlerine destek için ilçede gösteri yapan gruptan 4 kişi hakkında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a attıkları sloganlarla hakaret ettikleri iddiasıyla açılan dava sonuçlandı. Ereğli Adliyesi'nde görülen dava sonucunda mahkeme Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Zonguldak İl Başkanı Ali Deliak, Çetin Yılmaz, Hüseyin Atakan Coşkun ve Erhan Dağhan’a hapis cezası verdi. Mahkeme 3 sanık hakkındaki hapis cezasını 7 bin TL adli para cezasına çevirirken, ÖDP İl Başkanı ÖDP İl Başkanı Ali Deliak’a ise daha önce başka bir suçtan hakkında erteleme kararı olduğu için 11 ay 20 gün hapis cezası verdi.

“ATTTIĞIMIZ İDDİA EDİLEN SLOGANLARLA İLGİLİ DELİL YOK”

Kararı değerlendiren ÖDP Zonguldak İl Başkanı Ali Deliak, attığı solganların hakaret içermediğini ve karara Yargıtay yolu ile itirazda bulunduğunu söyledi. Deliak, Yargıtay’ın yerel mahkemenin kararını onaması durumunda hapis yatacağını ifade etti.

Haberin Devamı

Deliak, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Gezi Parkı'nda orantısız güç kullanılmasına 81 ilde tepkiler verildi. O tepkilerin verildiği dönemde bizler de Ereğli'de bir araya gelerek tepki gösterdik. 'Diren Taksim' türünden özde yürüyüşler gerçekleştirildi. Bu yürüyüşler sonrasında hakkımızda soruşturma açtılar. Bu yürüyüşlerin tümünden gösteri ve yürüyüşler kanunundan dolayı açılan tüm soruşturmalardan takipsizlik kararları verilmişti. Bir de trafiği tehlikeye sokmaktan dolayı para cezası verilmişti. Ben o para cezalarını hukuk yoluyla iptal ettirdim. 3 Haziran yürüyüşü ile ilgili savcılık yazılı emirle o dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan' a hakaret edildiği gerekçesi ile cezalandırılmamızı talep eden bir iddianame hazırladı. Mahkeme davayı kabul etti. İsnat edilen suç, Cumhurbaşkanı olan kişiye o dönemki başbakana hakaret içeren sloganların atıldığı iddiasıydı. Ben o sloganlarla ilgili herhangi bir delile rastlamadım. Sadece polis iddiası. Ona rağmen CD’lerde o sloganı attığım da yok" dedi.

YEREL MAHKEMENİN KARARINA İTİRAZ ETTİ

Haberin Devamı

Yerel mahkemenin kararının Yargıtay tarafından bozulacağına inandığını ve aleyhinde verilen karara rağmen adalete güvendiğini ifade eden Deliak, karar ile ekmeğiyle oynandığını belirtti.

Deliak, konuşmasında şunları söyledi:
"Hakim bizim için 14 ay hapse karar verdi. Sonra bir bölü altı oranında azalttı. O da 11 ay 20 güne denk geliyor. Onların kararları paraya çevrildi. Diğer 3 kişinin. 7 bin 80 lira. Benimkisinin ise daha önce bir cezam olduğu için hükmün açıklanması ertelenmesi kararı ile birlikte aldığım bir ceza vardı. O cezadan dolayı paraya çevrilemiyor. O infaz gündeme geliyor. Ama ben Yargıtay'ın, hukukun dürüst, vicdanlı bir gözle görecek umudunu yaşıyorum. Temyiz sonucuna kadar infaz uygulanmayacak. Bu karar benim ekmeğimle oymaya durumuna da getirmiş oluyor. Yargıtay'dan olumsuz bir cevap gelirse cezamızı çekeceğiz”.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğana hakaretten 4 kişiye hapis cezası



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!