CHP'li Oran: HDP baraj indirilsin tekliflerimize katkı vermedi

Güncelleme Tarihi:

CHPli Oran: HDP baraj indirilsin tekliflerimize katkı vermedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2015 15:10

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Umut Oran, seçim barajının aşağı çekilmesi konusunda bugüne kadar verdikleri tüm yasa tekliflerinde Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) desteğini alamadıklarını belirterek, “Baraj sorunu HDP’nin kendi derdidir” dedi.

Haberin Devamı

Partisinin seçim çalışmalarına katılmak için Adana’ya gelen Oran, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde (ÇGC) basın toplantısı düzenledi.
Seçim sürecine girilmesiyle birlikte AK Parti Hükümeti’ni ve Türkiye’de halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Oran, CHP olarak rakiplerinin arttığını kaydetti. Bir yanda AK Parti, diğer yanda Recep Tayyip Erdoğan mitingleriyle karşılaştıklarından yakınan Oran, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti propagandası yaparak tarafsızlığı yok saydığını ileri sürdü.

“BARAJIN İNDİRİLMESİ İÇİN HİÇBİR ÇABALARI OLMADI”

Genel seçimlerde Türkiye’de her 2 kişiden birinin oyunu alabileceğine inandıklarını vurgulayan Umut Oran, Başkanlık Sistemi’nin ise gündemlerinde olmadığını kaydetti.
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Oran, genel seçimlerde barajı aşıp aşmayacağı tartışılan HDP için, “Baraj sorunu HDP’nin kendi derdidir” dedi. 4 yıl boyunca parlamentoda HDP’nin barajın indirilmesiyle ilgili hiçbir çabalarının olmadığına şahit olduğunu anlatan Oran, “CHP olarak barajın yüzde 3-5 aşağılara inmesi konusunda verdiğimiz yasa tekliflerinde HDP’nin hiçbir katkılarının ve desteklerinin olmadığını gördüm” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!