Eşini ve çocuğunu kaybeden acılı kadın: 'Tutunacak dalım kalmadı'

Güncelleme Tarihi:

Eşini ve çocuğunu kaybeden acılı kadın: Tutunacak dalım kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2015 13:07

Soma’da 13 Mayıs’ta meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden Hayrullah Baygül’ün beyin felci tedavisi gören oğlu Enes (3) önceki gün hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Eşini Soma A.Ş.’nin Eynez Ocağı’nda kaybettikten sonra tek tutunacak dalı olan oğlunun ölümüyle yıkılan 20 yaşındaki anne Zemine Baygül Hürriyet’e konuştu. Önümüzdeki hafta hem oğlunun 7’sinin hem de madende hayatını kaybeden eşinin ölümünün birinci yılının aynı tarihlere rastladığını söyledi.

Balıkesir Bigadiç’te memleketlerinde babasının yanına oğullarını defnettiklerini ekleyen acılı kadın, “Eşimin ölümünün birinci yılı, oğlumun da 7’si haftaya. İkisinin hayrını bir arada yapacağım. Bu benim için çok acı. Bana göre eşim de ihmalden öldü oğlum da… Ben belki iyi bakılsaydı yaşayabileceğini düşünüyorum çünkü. Devlet sahip çıksaydı böyle olmazdı. Herkes iyi baktığımı söylüyor ama hastane kadar olur mu? İçimde acaba kaldı. Belki daha iyi bakılsaydı, başka tedaviler araştırılsaydı… Böyle bir hastaya evde ne kadar iyi bakarsan bak hastaneyle bir olur mu? Yine olmadı. Eşim de oğlum da gitti…”

Haberin Devamı

BABASININ YANINA GİTTİ

Hayatta hiçbir umudu kalmadığını da ekleyen Baygül duygularını şöyle aktardı: “Bir yılda o kadar çok sesimi duyurmaya çalıştım ki ama kimseye duyuramadım. Artık rahatlasınlar. Haber yapacak hiçbir şeyim yok, kalmadı. Hiçbir zaman devletteki kişilerin akıllanacağını sanmıyorum. ‘Çocuğum hasta hasta hasta’ dedim. Beni dinlemediler. Ben şehit eşiyim, çaresizim, bakıma muhtaç çocuğum var bana bile el uzatmadılar. Enes, bitkisel hayatta gibiydi. Sadece gözleriyle ışığa hareket ediyor, başını hareket ettirebiliyordu. Ama tüm bunlar bana yetiyordu. Varlığı soluğu yetiyordu. Ona, ‘Enes burada kal. Sana ömrümün sonuna kadar bakacağım’ dedim. Ama dönmedi. Babasının yanına gitti.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!