Hacı dedene ihanet ettin

Güncelleme Tarihi:

Hacı dedene ihanet ettin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2015 01:35

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile aralarında geçen isim tartışmasını, "Hacı deden sana Selahattin ismini iyi niyetle koymuştur. Selahattin ismini koymuş ama sen ona ihanet ettin. Hacı dedenin gittiği Kabe'yi, Taksim'le karşılaştırmaya kalktın. Önce hacı dedene hürmet et sonra milletin huzuruna çık" sözleriyle sürdürdü.

Haberin Devamı

Davutoğlu dün seçim gezileri için Kars, Ardahan ve Iğdır’daydı. Vatandaşlara, "7 Haziran'da milli iradeye sahip çıkacak mıyız? Bize her yer Türkiye diye haykıracak mıyız?" diye soran Davutoğlu, millet ve devletin herkese emanet olduğunu belirtti. Kim ne yaparsa yapsın, kim hangi şiddeti, hangi terörü uygularsa uygulasın çıktıkları yoldan geri dönmeyeceklerini vurgulayan Davutoğlu, “Bu yol kardeşlik yoludur. Çözüm Süreci her ne suretle olursa olsun başarıya ulaşacaktır. Ebedi kardeşliğimiz birlikte gerçekleşecektir” dedi.

ŞİŞLİ’DE BARIŞI BULAMADIN

Kafkas barışı için yapılması gerekenleri yaptıklarını anlatan Davutoğlu, Türkiye'yi kıskaç altına alma politikalarına karşı dimdik ayakta duracaklarını ifade etti. Hiçbir güç karşısında baş eğmeyeceklerini vurgulayan Davutoğlu, eğer tarih yazılacaksa Kafkas tarihi Ahıska Türklerini Sibirya'ya gönderildiğini de konuşmak gerektiğini vurguladı. Başbakan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ardahan mitinginden söz ederken şöyle konuştu:
"Kılıçdaroğlu dün burada yine Suriyelilerden bahsetmiş şikâyet etmiş. Kafkasya'da yiğit Azeriler 1944'te zulüm altında inlerken Ahıskalılar trene bindirilip gönderilirken, 146 yiğit Azeri Iğdır'a geldi. 'Al bayrağın altında ölmek istiyoruz' dediler. Kılıçdaroğlu'nun büyük şefi İnönü, 146 Azeri'yi Ruslara teslim etti. Oradan feryatla seslendi Azeri şair; 'Bizi siz öldürün, vermeyin Ruslara' dedi. Şimdi de Suriyelileri 'Esad zalimine teslim edelim' diyorlar. Biz teslim eder miyiz? Zalime mazlumu verir miyiz? Kafkasya'daki o acıları yaşayan millet olarak sahip çıkmaz mıyız biz Suriyelilere? Çıkarız tabii ki. Ortadoğu'ya barış getirecekmiş, öyle diyor. Ya, sen önce partine barış getir, partine. CHP kaç parça? Hâlâ Şişli Belediyesi'nde barışı bulamadın, Ortadoğu'ya nasıl barışı getireceksin?"

HDP İLE CHP AYNI

Başbakan Davutoğlu, dünkü mitingde Kılıçdaroğlu'nun "Ardahan'a ne yaptılar?" diye sorduğunu da hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:"El insaf. 'Hesap, kitap bilirim’ diyor bir de. Bütün Türkiye ne yaptığımızı bilir. Bir başkası da Demirtaş, hani şu 'Kudüs Yahudilerindir' diyen var ya. ‘Selahattin demeyeceğim’ dediğimde, Selahhadin Eyyübi'nin adını vermeyeceğimi söylemiştim. O ismi hacı dedesi vermiş. Hacı deden vefat ettiyse Allah rahmet eylesin. Hacı deden sana Selahattin ismini iyi niyetle koymuştur. Selahattin ismini koymuş ama sen ona ihanet ettin. Hacı dedenin gittiği Kâbe'yi Taksim'le karşılaştırmaya kalktın. Önce hacı dedene hürmet et, sonra milletin huzuruna çık. O da geçen sene Ardahan'da demiş ki ‘İstanbul'a Marmaray yaptı, Ardahan'a ne yaptı’? Al birini vur ötekine. CHP ile HDP aynı. Aynı ses çıkıyor tın tın. Boş testi sesi bunlar. Boğaz Köprüsü'nü, Marmaray'ı sen kullanmıyor musun?"

ARDAHAN’A TÜNEL SÖZÜ

İktidarları döneminde Ardahan'a 13 yılda neler yaptıklarını sıralayan Ahmet Davutoğlu, "Bunları alt alta yazıp Kılıçdaroğlu ve Demirtaş'a göndermek lazım. Ardahan'a daha başka müjdelerimiz de var. Geçtiğimiz yıl seçimlerde son ziyaret ettiğim iller arasında Ardahan da vardı. Sahara tüneli yapacağız. Ardahan yaylaları Artvin'den Karadeniz'e açılacak. Emeklilik dönemim olmaz ama olsa buralarda geçirirdim. Ardahan ile Şavşat arasındaki o güzel yaylalarda. Ilgar tünelini de yapacağız" diye konuştu.
Başbakan Davutoğlu, Iğdır mitinginin ardından MHP seçim bürosunu ziyaret ederek, partililerle görüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!