YSK’dan Erdoğan itirazına ret

Güncelleme Tarihi:

YSK’dan Erdoğan itirazına ret
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2015 01:35

HDP, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçim yasalarını ihlal ettiği iddiasıyla Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu. YSK’dan, “Cumhurbaşkanlığı makamının uyarılmasını” isteyen HDP’ye ret yanıtı geldi. HDP başvurusunda şöyle dedi:

Haberin Devamı

DİNİ İSTİSMAR EDİYOR

“Sayın Cumhurbaşkanı, uzunca bir süredir anayasal tarafsızlığına ve tarafsızlık yeminine aykırı olarak iktidar partisi yöneticisi gibi davranmakta, devletin ve dolayısıyla halklarımızın olanaklarını kullanarak açılışlara katılmakta, mitingler düzenlemekte, partimiz ve Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş ile diğer muhalefet partileri ve genel başkanlarının aleyhine açıklamalarda bulunmakta, kutsal dini duyguları istismar edecek biçimde dini semboller kullanmaktadır.

UYARILMASINI UMUYORUZ

Erdoğan seçim takviminin başladığı 10 Mart tarihinden itibaren değişik illerde toplu açılış törenleri adı altında, halka açık 7 miting gerçekleştirdi. Tamamı TRT başta olmak üzere televizyon kanallarının büyük çoğunluğunda canlı yayınlanan siyasi içerikli mitinglerde, AKP’yi işaret eden siyasi propaganda yapmış, 400 vekil için oy istemiş, partimiz başta olmak üzere muhalefet partilerini hedef göstererek, suçlayıcı, karalayıcı, seçmen tercihlerini yönlendirme amaçlı ifadeler kullanmıştır. ‘Gönlümde yatan bir parti var’ diyerek, uzunca bir süre genel başkanlığını yaptığı iktidar partisi AKP’yi açıkça seçmenlere işaret etmiştir. Yüksek Seçim Kurulu’nun, seçimin düzen içinde ve dürüstlük ilkelerine uygun olarak yapılmasının sağlanması amacıyla, Cumhurbaşkanlığı makamının uyarılması ve yayın ilkelerine uygun davranılmasının da sağlanması, gerekli önlemleri almasını ve sonucu hakkında partimizin bilgilendirilmesini umuyoruz.”

YSK, HDP başvurusunu görüşerek karara bağladı. YSK başvuruyu oybirliğiyle reddetti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!