Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Her yıl bu sarayları nereden bulacaksın

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Kılıçdaroğluna: Her yıl bu sarayları nereden bulacaksın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2015 01:35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun vaatlerinin kaynağı olarak Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı göstermesine Tekirdağ’dan, “Sarayın maliyeti ne? Ben biraz da üst tonda atayım 1 milyar dolar olsun. Şimdi her yıl bu sarayları nerede bulacaksın” diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ Valiliği tarafından düzenlenen toplu açılış töreninde halka seslenirken, 45 dakika süren konuşmasında özetle şunları söyledi:

TARAFSIZ OLMAYACAĞIM DEMİŞTİM
“Ben tarafsız bir cumhurbaşkanı olmayacağım demiştim, ardından da tarafımı ilan etmiştim. Ben daima milletimin tarafında olacağım demiştim. İşte şimdi de milletin tarafında bir Cumhurbaşkanı olarak dikkatimi çeken bazı hususlar var. Birincisi muhalefet partilerinin çoğunun benzer vaatler, projeler ifade etmeleri. Anladığım kadarıyla 10 Ağustos ittifakının etkisinden çıkamamışlar.

ASGARİ ÜCRET 5 BİN LİRA DİYEN
Birisi diyor ki 1500, birisi diyor ki 1800. Birisi de diyor ki 5 bin. Herhalde oyları asgari ücret 5 bin diyen alacaktır. Siyaset dürüstlük ister. Bakın bunlar asgari ücretin ne anlama geldiğini de bilmiyor. Yani siz o belirlenen asgari ücretin altında işçi çalıştıramazsınız, bu demektir. Ve o asgari ücret üzerinden SGK primlerini vesairesini oradan ödersiniz. Siz asgari ücreti kalkar da 1500-2000 ortaya koymaya yönelirseniz bir de istihdamda bu ne getirir götürür diye düşünmek zorundasınız.

Haberin Devamı

PARALEL LOJİSTİK DESTEK SAĞLIYOR
Eski Türkiye koalisyonu dedik. Bunun önünde ana muhalefet var, arkasında da iki tane örgüt. Biri bölücü örgüt, ötekisi paralel örgüt. Aralarında iş bölümü yapmışlar. Biri batıdaki güneydeki vatandaşlarımızı hayat biçimleri üzerinden istismar ediyor. Öteki de doğudaki Güneydoğu’daki vatandaşlarımızı tehditle oy vermeye zorluyor. Paralel örgüt de hem bunlara akıl hocalığı yapıyor hem de lojistik destek sağlıyor. Bir yanda Kandil bir yanda Pensilvanya maalesef önlerinde de ana muhalefet.

BİZ YATIRIM YAPIYORUZ, YATIRIM
Bir şey daha konuşmaya başladı, terör örgütünün arkasında olduğu parti. ‘Diyanet’i kapatacağız’ diyor. ‘Biz burada olduğumuz sürece’ diyor, şahsımla alakalı ‘Bu ülkede başkan olamaz’ diyor. Yahu ben bir sistemi konuşuyorum, şahsımı konuşmuyorum ki. ‘Kaynak nerede’ diye soruyorlar ana muhalefetteki zata, ‘Kaynak saray’ diyor. Çıkarıyor rakamı 50 milyar dolar. Eee? Sarayın maliyeti ne? Ben biraz da üst tonda atayım 1 milyar dolar olsun saray. E şimdi kardeşim tamam da saray oldu bitti. Sen şimdi her yıl bu sarayları nerede bulacaksın? 50 milyar diyorsun, böyle saçmalık olur mu? Biz yatırım yapıyoruz yatırım. Biz faniyiz, kalıcı olan sadece Allah’tır.

Haberin Devamı

NE TÜR YAŞAMDA OLDUĞUNU BİLEMEM
Bizim Kâbe’miz Taksim’dir diyor bir tanesi. Bunları geçmişte CHP söylüyordu. Kabe Arap’ın olsun bize Çankaya yeter diyordu. Al birini vur öbürüne. Çıkmış Kılıçdaroğlu Kayseri’de şunu söylüyor. Ben Kenan Evren gibi Kuran-ı Kerim’i istismar ediyormuşum. Diyanet Kürtçe Kuran meali yayınladı. Ben de mealini gösterdim. Buna diyor ki istismar. Ben Diyanet’i övüyorum. Sayın Kılıçdaroğlu önce istismar kelimesinin ne anlama geldiğini öğren. İstismar yaşamadığınız halde bir şeyi yaşar gibi görünmektir. Ben hamdolsun Kuran’la büyüdüm, Kuran’la yaşıyorum. Ama senin ne tür yaşamda olduğunu bilemem. Bugün de bir gazete, bunu mezhep mensuplarına karşı saygısızlık olarak, o mealde bir şeyler söylemiş. Bunların işi gücü bu. Acaba bir yerden ne çıkartabiliriz. Ben şimdi buradan söylüyorum. Biz bu noktada eğer samimiysek dürüstsek gelelim Kuran üzerinde böyle bir telaşa girmeye gerek yok Kılıçdaroğlu. Sen de gel sahip çık, saygılı ol. İstismarını yapma, biz yaşarız farkımız bu.”

BAKMADAN GEÇME!