Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Davutoğlundan önemli açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2015 18:41

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK PArti Iğdır mitinginde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor. İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Haberin Devamı

Yahşi gelmişem, yahşi giderem inşallah. Bizden hesap sormaya kalktılar 100 yılın hesabını. Hesap sormaya kalkarsak Kafkaslarda çok hesap sormamız gerekir. Çerkezlere çeçenlere ne oldu dememiz gerekir? Azerilere hocalı'da ne oldu dememiz gerekir? Kırım tatar'larına ne oldu dememiz gerekir.

Ağrı dağının eteğinden sesleniyorum. Gelin yepyeni bir kafkasya kuralım. refah bölgesi, enerji bölgesi, adalet bölgesi olan bir kafkasya kuralım. İşte biz böyle bir çağrıyı hem kafkas milletlerine, hem balkan milletlerine, hem ortadoğu milletlerine sunduk. Bizim dinimiz barış dinidir, selam dinidir. Bizde hiçbir şekilde şiddet ve nefret dili yoktur. Ama herkeste bilsin ki eğer bir yerde bir zulüm karşısında, ha bu ağrı dağı kadar dimdik dururuz.

'YUHALAMAYIN SÖYLEDİM HER ZAMAN'

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu dün de buradaydı. Yuhalamayın, söyledim her zaman. Tekrar suriyelilerden şikayet etti, onları geri göndereceğiz diyor. Tarih 1944. can kardeşlerimiz ahıska türkleri sürülürken, onlardan 146 tanesi moraltan köprüsünden Türkiye'ye özgürlük için yürüdüler. Zannettiler ki onları bekleyen gardaşları var, doğru. ama yönetimde CHP vardı, sınırı kapattı. Anadolu onları beklerken, biz çırpınırdı karadeniz diye ağıtlar yakarken, o yiğit insanlar, öldürüldüler. Bu 146 yiğit Türk askerinin gözü önünde şehit edildi. Buradan azerbaycan'daki can kardeşlerime ve ığdırlılara soruyorum. Azeri şair yüreği yanan şair dedi ki "Bizi siz öldürün vermeyin Rusa Yakışmaz Türklüğe sıgmaz namusa"

Kılıçdaroğlu'na kalsa Kobani'den gelen kardeşlerimizi IŞİD'e teslim ederdi. Şimdi yürekleri dik başı dik. Evet bu faşizmdir. Esed faşizmine teslim edecekti. Bütün ortadoğu'ya balkanlara barış gelsin. Ama biz zalime biz hiçbir zaman mazlumu teslim etmedik, etmeyeceğiz.

'BİRİLERİ 77 MİLYONUN ARASINA FİTNE SOKMAYA ÇALIŞIYOR'

Birileri 77 milyonun arasına fitne sokmaya çalışıyor. Bizim için sünni şii ayrımı yoktur, hepimiz müslümanız. Bizde mezhep ayrımı yok ve bizim için Türk Kürt bütün anadoludaki her bir vatandaşımız için, bizim için her yer Türkiye. Bu benim yirminci mitingim, hiç yorgunluk hissetmiyorum. İsterseniz sabaha kadar da dururuz. Çözüm süreci olarak devam eden sürecin esası 78 milyonu kardeş yapmaktır. Bu topraklarda mezhebi dolayısıyla kimse farklı görülemez. Sünni kardeşlerimiz ne kadar aziz ise, alevi caferi şii kardeşlerimiz de o derece azizdir. Türk Kürt boşnak arnavut her bir türkiye cumhuriyeti vatandaşı azizdir.

Haberin Devamı

Bunlar aynı tastan içiyorlar biliyor musunuz? HDP eşbaşkanı kudüs yahudilerin diyor, CHP de niye israil ile dost olmuyoruz diyor. Be hey gafil, bunu bilmiyorsan Mavi Marmara şehitlerine sor. Mescidi aksa'daki postallara karşı direnen yiğit filistinlilere sor. Bizim kimseyle davamız yok. Ama bizim kutsalımıza kim dokunursa nerede dokunursa, işte ağrı dağı burada. Ağrı dağı gibi dik durmazsak tarih de millet de Allah da affetmez.

'FIRSAT VERİR MİSİNİZ?'

Gezi provokasyonu bizi engelledi mi? Durdurabildiler mi? Daha sonra 17-25 Aralık paralel çeteyi devreye soktular. Durdurabildiler mi? 30 Mart'ta millet dersini verdi. Bugün barış türküsü çığıran Demirtaş, açıkça sokaklara inin diye bir takım tweet'ler attılar. 6-7 Ekimi yaşadıktan sonra bu vandallara bu güzelim şehirleri bırakır mısınız? Bir daha terörü şiddeti yaymak isteyenlere fırsat verir misiniz? Yasin Börü kardeşimiz gibi, bu ülkenin saf evlatlarının dördüncü kattan atılmasına izin verir misiniz?

Haberin Devamı

Bütün HDP'ye söylüyorum, ya demokrasiyi seçeceksiniz ya silahı. İkisi birden olmaz. Yok ama silah elimde olsun, baskı yapayım, millet üzerinde demokrasi kılıcını tutup, sandık oyunlarına gideyim derseniz buna bu millet izin vermez. Bu HDP var ya tek parti döneminin CHP'si gibi. Bir tek ben olacağım diyor. Bir de milletin diniyle diyanetiyle uğraşıyor. Aynen CHP. Birisi Türkleri dininden soğutmak istedi, biri de kürtleri kopartmak istedi. Hala marksist leninist düşünceyle hareket ediyorlar. Kılıçdaroğlu dün buraya gelmiş ama kimse duyamamış. o gelir kendisinin getirdiği kişilere hitap eder.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!