Erdoğan, iki polise şikâyetini geri çekiyor

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan, iki polise şikâyetini geri çekiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2015 07:51

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın, başbakanlığı döneminde çalışma ofislerinde bulunan dinleme cihazları nedeniyle açılan davanın sanıklarından polis memurları Seyit Saydam ve Hurşit Gölbaşı hakkındaki şikâyetten vazgeçilmesi için avukatı Ali Özkaya’ya talimat verdiği ortaya çıktı

Haberin Devamı

Erdoğan’ın avukatı Ali Özkaya, duruşma sonrası Hürriyet’e, “Sayın Cumhurbaşkanı suçla doğrudan ilgisi olmayan kişiler hakkında şikâyetten vazgeçilebilir talimatı verdi. Soruşturma ve kovuşturma aşamasındaki durumları gözönüne alarak iki polis hakkındaki şikâyetten vazgeçilme kararı verildi” açıklamasında bulundu.

Saydam ve Gölbaşı, ‘devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal casusluk amacıyla temin etme, haberleşmenin gizliliğini ihlal ve kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt’la suçlanıyor.

YALNIZ GİRİLMEZDİ
Aralarında TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz’ın da olduğu 13 kişi hakkındaki davaya Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Firardayken Romanya’da yakalanan polisler Sedat Zavar ve İlker Usta, dün ilk defa savunma yaptı. Zavar, suçlamaları reddetti, “Başbakanlık ofislerine kimse yalnız giremez. Konuttaki görevliler refakat ederdi. Girdiysek görevli refakati ile girmişizdir” dedi.

BAKMADAN GEÇME!