Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuran’la büyüdüm Kuran’la yaşıyorum

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuran’la büyüdüm Kuran’la yaşıyorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2015 01:11

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kendisine “Kuran’ın istismarını yapıyor” diyen CHP Lideri’ne, dün Siirt’ten, “Sayın Kılıçdaroğlu, ben Kuran’la büyüdüm, Kuran’la yaşıyorum. Kendi şahsında Kuran’ın yerinin ne olduğu malum” diye yanıt verdi. İsim vermeden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a da “Cami duvarına pislemeye başladılar” diye yüklenen Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

BENİM İÇİN DÖNÜM NOKTASI

“Siirt benim siyasi hayatımda dönüm noktası oldu. Birincisi 17 Aralık 1997’de bu meydanda okuduğum, MEB’in onayıyla geçmiş bütün kitaplarında yer alan Ziya Gökalp’e ait bir şiirle başlayan ve cezaevinde sonuçlanan bir süreçtir. 1912 yılında yazılmış bu şiiri okuduğumuz için 1999 yılında Pınarhisar’ın yolunu tuttuk.

ANAMUHALEFETİN BAŞINDAKİ ZAT


Şimdi anamuhalefet partisinin başındaki zat, benimle ilgili Kayseri’de bir ifade kullanmış. ‘Cumhurbaşkanı, Evren gibi Kuran’ın istismarını yapıyor’ diyor. Sayın Kılıçdaroğlu, ben Kuran ile büyüdüm, Kuran ile yaşıyorum. Onu sen kendine söyle. Kendi şahsında Kuran’ın yerinin ne olduğu malum. Beyefendi nereden buraya geldi? Hani ‘Diyanet İşleri Başkanlığı Kürtçe Kuran meali yayınladı’ dedim ya bundan beyefendi rahatsız olmuş. Bu bir istismar mı? Biz ülkemizde her dilde inşallah yayınlayacağız, bu da Kürtçe Kuran meali.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuran’la büyüdüm Kuran’la yaşıyorum


HER TÜRLÜ YOL BUNLARDA VAR

Malum terörün beslediği siyasi parti ne diyor, ‘Diyanet İşleri’ni kapatacağız’ diyor. Yahu bunlar maalesef cami duvarına pislemeye başladılar. İstismarsa istismarını yapıyorlar. Her türlü yol bunlarda var. Terör destekli olan siyasi parti, benim inançlı Kürt kardeşlerimi istismar ediyor. Buradan Kürt kardeşlerime sesleniyorum; 7 Haziran’da bu oyunu bozun. Çok enteresan, ‘Taksim bizim Kâbemiz’ diyor. Bizim Kâbemiz bellidir. Bir zamanlar bu CHP, ‘Kabe Arap’ın olsun bize Çankaya yeter’ diyordu. Şimdi bunlar da aynı şekilde ‘Kâbe Arap’ın olsun bize Taksim yeter’ diyor. ‘Cumhurbaşkanı taraf’ diyorlar; evet tarafım ama ben milletin tarafındayım. Her partiye eşit mesafedeyim, gönlümde bir parti var ama o ayrı konu.

KÜRTÇE EZAN DAYATILIYOR


Bir de terör destekli malum parti var. Millete şimdi Kürtçe ezan dayatılıyor. 70 yıl önce bu millete Türkçe ibadet dayatılıyordu. Şimdi Kürtçe ibadet dayatılıyor. Zihniyet aynı, bunlar aynı faşist kafanın farklı tezahürleri, aralarında zerre fark yok. CHP’nin taklitçisi parti benim kardeşlerimi tarihinden kopartıp kendi ideolojik saplantılarının esiri haline dönüştürmek istiyor. Bölgede pek çok imam bölücü örgüt tarafından katledildi. Kuran kurslarına saldırdılar, okulları yaktılar.

MUHTARIMIZI ÖLDÜRDÜLER

Geçenlerde muhtarımızı öldürdüler. Hani sen Kürt’tün, niye bir muhtar Kürt kardeşimizi öldürüyorsun? Bu Diyanet son 12 yıldır çok etkin çalışmalar içinde. Bu ülkede 2002 yılında Kürtçe vaaz veremezdin. Kürtçe Kuran meali, hadis kitabı, bunlar atılan güçlü adımlar. Taşradaki ilim irfan yuvaları bölücü örgütün baskısıyla kapanmaya başladı. Bu kurumları yok etme projesini bugün bölücü örgüt adına hayata geçirenler var. Bugün Boko Haram, DEAŞ gibi örgütler varlık göstermiyorsa bunda Diyanet’in büyük rolü var.”

Haberin Devamı

Başkanlık için ok yaydan çıktı

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, Siirt’in ardından, özel uçak ‘CBK’ ile Mardin’e geçti. Karayolları Meydanı’nda açılış töreninde konuştu:
“(Van’daki bilboard’larda yer alan, kan akan musluk görselli afişler) Van’da billboardlarda bunların musluklarından kan akıyor, kan. Hamdolsun bizim musluklarımızdan berrak su akıyor, su.
(Çözüm süreci) Şimdi diyorlar ‘bizim bölmek gibi bir derdimiz yok’ diyorlar. Sizleri çok iyi tanıyoruz. Siyasi irade ve devlet üzerine düşen her şeyi yaptı. Peki bölücü örgüt ve onun güdümündeki siyasi parti sözlerini tuttular mı? Maalesef tutmadılar. Ne silah bırakma konusunda ne de bölgedeki vatandaşlarımızın siyasi tercihlerini özgürce ifade edebilmeleri hususunda verilen sözler yerine getirilmedi. Cemaat kisvesindeki bu şer örgütüyle, ihanet çetesiyle tek başımıza mücadele etmek zorunda kaldık. İşte bu çete, medyası ve parası başta olmak üzere tüm gücüyle eski Türkiye koalisyonunun patronluğuna oynuyor. Pensilvanya’dan gelen talimatlar, Kandil’den gelen emirler, İstanbul’daki yalıların boğaza bakan salonlarında kotarılan senaryolar bir araya getiriliyor ve yeni Türkiye hedefinin önünü kesecek projelere dönüştürülüyor. Yeni anayasa ve başkanlık sistemi için biz artık kararlı bir yoldayız. Ne yapsalar, ne kadar çırpınsalar boş. Ok yaydan çıktı. Hedefine mutlaka ulaşacak.
(Kürtçe Kuran göstererek) Fakiye Teyran’ın ve Mem-u Zin’i Kürtçe olarak Kültür Bakanlığı tarafından basıldı. Ensar Vakfı tarafından basılan Kürtçe Kuran mealini
paylaşmıştık. Diyanet’in Kürtçe Kuran mealini sizlere göstermek istiyoruz.”

Haberin Devamı

İki polise şikâyetini geri çekiyor

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın, başbakanlığı döneminde çalışma ofislerinde bulunan dinleme cihazları nedeniyle açılan davanın sanıklarından polis memurları Seyit Saydam ve Hurşit Gölbaşı hakkındaki şikâyetten vazgeçilmesi için avukatı Ali Özkaya’ya talimat verdiği ortaya çıktı. Erdoğan’ın avukatı Ali Özkaya, duruşma sonrası Hürriyet’e, “Sayın Cumhurbaşkanı suçla doğrudan ilgisi olmayan kişiler hakkında şikâyetten vazgeçilebilir talimatı verdi. Soruşturma ve kovuşturma aşamasındaki durumları gözönüne alarak iki polis hakkındaki şikâyetten vazgeçilme kararı verildi” açıklamasında bulundu. Saydam ve Gölbaşı, ‘devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal casusluk amacıyla temin etme, haberleşmenin gizliliğini ihlal ve kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt’la suçlanıyor.

Haberin Devamı

YALNIZ GİRİLMEZDİ
Aralarında TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz’ın da olduğu 13 kişi hakkındaki davaya Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Firardayken Romanya’da yakalanan polisler Sedat Zavar ve İlker Usta, dün ilk defa savunma yaptı. Zavar, suçlamaları reddetti, “Başbakanlık ofislerine kimse yalnız giremez. Konuttaki görevliler refakat ederdi. Girdiysek görevli refakati ile girmişizdir” dedi. Mesut Hasan BENLİ / ANKARA

TÜRGEV Emine Erdoğan Kız Yurdu’nu açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuran’la büyüdüm Kuran’la yaşıyorum

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Siirt’te Yönetim Kurulu üyeliğini oğlu Bilal Erdoğan’ın yaptığı Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nın (TÜRGEV) kız yurdunu da açtı. Öğrenci yurduna, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Siirtli olan eşi Emine Erdoğan’ın adı verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış töreni ve valilik ziyaretinin ardından Limak Holding tarafından Siirt’te yapılan TÜRGEV yurdunun açılış kurdelesini “hayırlı olsun” diyerek kesti. Törene Cumhurbaşkanı’nın yanı sıra Emine Erdoğan, Bilal Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de katıldı. Erdoğan, “Burada adeta külliye meydana geldi. Bu projeler işaret fişekleri olacak. Buradan niye birinciler çıkmasın, bunlar çıkacak” dedi. Törenin ardından yurdu gezen Cumhurbaşkanı, öğrencilerle de sohbet etti.

TÜRGEV’İN 20. YURDU

Siirt’teki Emine Erdoğan Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu ile birlikte TÜRGEV’in kız öğrenci yurdu sayısı 20’ye yükseldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!