Müezzinoğlu'ndan 'karantina' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Müezzinoğlundan karantina açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2015 11:01

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Balıkesir'in Bandırma ilçesi Edincik Mahallesi'ndeki kuş gribi karantinasına ilişkin, "Şu anda Balıkesir'de alınan tedbirlerin ötesinde ilave tedbirler gerektirecek bir sürece ihtiyaç duymuyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nu makamında ziyaret eden Müezzinoğlu, bir gazetecinin Bandırma'da kuş gribi nedeniyle başlatılan karantinayla ilgili sorusunu yanıtladı.


Bilimsel olarak gerek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gerekse Sağlık Bakanlığının bütün tedbirleri aldığını vurgulayan Müezzinoğlu, "Şu anda Balıkesir'de alınan tedbirlerin ötesinde ilave tedbirler gerektirecek bir sürece ihtiyaç duymuyoruz. Bu viral bulaşma yolları her zaman teyakkuzda olmamızı gerektiriyor. Teyakkuz halindeyiz. Her türlü tedbiri alacak dinamikleri oluşturduk. Özellikle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığı olarak da bizim Halk Sağlığı Kurumumuz yakın takipte" diye konuştu.


"Demokrasi ve milli irade kazansın"


Müezzinoğlu, 7 Haziran'da yapılacak seçimlerin Yalova'ya ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

Haberin Devamı


Seçim sürecinin, birlik ve beraberlik içinde, herkesin birbirini kucakladığı, sevgi ve hoşgörünün merkeze alındığı bir ortamda gerçekleşmesini istediklerini anlatan Müezzinoğlu, "7 Haziran seçimlerinde demokrasinin, milli iradenin kazanmasını, ülkemizin ve milletimizin geleceğe güvene bakacağı süreçlere vesile olmasını temenni ediyorum" ifadesini kullandı.


Yalova ziyaretine ilişkin bilgi veren Müezzinoğlu, siyasi çalışmaların yanı sıra sağlık alanında yapılanları değerlendireceklerini bildirdi.


Bu ilde sağlık hizmetleri bakımından belirlenen ihtiyaçlara değinen Müezzinoğlu, şunları kaydetti:


"Geçtiğimiz yıl bu günlerde Yalova'da yaptığımız değerlendirmelerde, özellikle hastane yatak kapasitesi konusundaki sıkıntıları tespit etmiştik. O nedenle yeni hastane inşaatı yeri ve inşaatın zaman alacağı öngörüsüyle çok acele olarak mevcut hastanenin yanına ek hizmet binası yapılması konusunda çalışma başlattık. Vatandaşımızın hep yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Sağlık alanında yaptığımız sessiz devrim, değişim ve dönüşümlere önümüzdeki dönemde de inşallah el birliğiyle gönül birliğiyle devam edeceğiz."


Bakan Müezzinoğlu, Yalova'nın Termal ilçesi için uluslararası vizyona sahip projeler oluşturduklarını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı


Daha sonra yürüyerek AK Parti İl Başkanlığı binasına geçen Müezzinoğlu, partililerine seslendi.


AK Parti olarak 7 Haziran'daki seçimleri de kazanmak istediklerini dile getiren Müezzinoğlu, parti teşkilatlarının yoğun şekilde çalışmasını beklediklerini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!