Köşeyi halk dönecek

Güncelleme Tarihi:

Köşeyi halk dönecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2015 01:03

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Siyaseti ahlaklı kılarsak, siyaset sömürü aracı olarak kullanılmazsa, bu ülkeyi yeniden ayağa kaldırırız.

Haberin Devamı

Sözüm söz; CHP iktidarında hiçbir siyasetçi, köşeyi döndüm diyemeyecek, köşeyi halk dönecek” dedi. Kılıçdaroğlu, partisinin Kayseri ve Nevşehir mitinginlerinde şunları söyledi:
"Size söz veriyorum; günde 24 saat sizler için çalışacağım. Türkiye'de artık huzur, barış istiyoruz. Bu ülkede yoksulluk olmasın istiyoruz. Türkiye'de yeni bir iklim var. Benim sizin oylarınıza ihtiyacım var. Aylığı bin liranın altında olan 8 milyon emekli var. Ramazan ve Kurban bayramlarında emekliye bir maaş ikramiye vereceğiz. Koro halinde, ‘parayı nereden bulacaksın?’ dediler. Sen kaçak sarayına para buluyorsun, 2 milyon Suriyeli’ye 5,5 milyar lira para buluyorsun, ayakkabı kutularına istifleyecek para buluyorsun, bakanlarının çocuklarının yatak odalarına boy boy kasalar koyuyorsun, sıra emekliye gelince para yok. O kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim ve emeklilere vereceğim. O emekli o parayı İsviçre bankalarına yatırmayacak, alışveriş yapacak. Türkiye'de 5 milyon kredi borcu olan var. Bu borçların en az yüzde 80'ini sileceğim. Bu paranın devlete yükü yok. Kredi borcu nedeniyle hapse girecek 500 bin vatandaşımız var. Bunları da hapisten kurtaracağım. Size sözüm var; bu ülkeyi bölgenin en görkemli ülkesi haline getireceğiz.
CHP iktidarında yoksulluğu tarihe gömeceğim. Her şeyimiz var ama bir eksiğimiz var; temiz siyaset, cebini düşünmeyen siyaset. Siyaseti ahlaklı kılarsak bu ülkeyi yeniden ayağa kaldırırız. Türkiye'nin Hollanda'dan neyi eksik? Temiz siyaseti eksik. Kamyoncuların derdi var. Kayseri'de, Konya'da, Bursa'da eylem yaptıklarını biliyorum. Onlarla çay içen tek lider benim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!