Eski Türkiye koalisyonu

Güncelleme Tarihi:

Eski Türkiye koalisyonu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2015 01:03

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçmişte hiçbir konuda bir araya gelemeyenlerin şimdi kendisine karşı ‘canciğer’ olduğunu belirterek, “Eski Türkiye koalisyonu kurmaya çalışıyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Demirtaş’ı da“Ben inanıyorum ki, Taksim’i Kâbe olarak gösterenlere 7 Haziran’da millet Kâbe’nin neresi olduğunu gösterecektir” diye eleştirdi. İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki Rizeliler buluşmasında Erdoğan özetle şunları söyledi:

RİZELİ BU OYUNA GELİR Mİ?

“Geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalının spikeri Rize’ye gitmiş program yapıyor. Oradaki hemşehrilerime, güya benim aleyhimde, hizmetlerimiz aleyhinde şeyler söyletecek. Ama benim hemşehrilerim meydanı boş bırakır mı? Erkeğiyle, kadınıyla çatır çatır tüm gerçekleri mikrofona ifade ediyor. O spiker yayını kesiyor. Yahu Rizeli bu oyuna gelir mi? (Bir televizyon kanalında canlı yayınlanan program, çıkan tartışmalar sonrası kesilmişti.) Biz manşetlerle çarpışa çarpışa bugünlere geldik.

Haberin Devamı

Eski Türkiye koalisyonu
Erdoğan korumaları korudu: Bunlar görevli arkadaşlar, yapmayın



HEPSİ AMİGO

Hukuksuz ve adaletsiz şekilde cezaevine girdiğimde, “Artık muhtar bile olamaz” diye manşetlerinden sevinç naraları atıyorlardı. Başbakanlığım döneminde de, her fırsatta aynı tavrı ortaya koydular. Bugün de, yüzde 52 oyla Cumhurbaşkanı olmuş şahsıma, yüzde 50 oyla ülkeyi yöneten siyasi partiye, onun kadrolarına karşı bitmek tükenmek bilmeyen bir kinle saldırıyorlar. Hepsi amigo.

ROTAYI ŞAŞIRMIŞLAR

Bakıyorsunuz ‘Taksim bizim Kabe’mizdir’ diyor. Bunlar rotayı şaşırmışlar. Bu millet Kâbe’sinin neresi olduğunu gayet iyi biliyor. Ben inanıyorum ki, Taksim’i Kâbe olarak gösterenlere, 7 Haziran’da Kâbe’nin neresi olduğunu gösterecektir.

SIRÇA KÖŞKLERDEN DEĞİL

Rize’nin Güneysu’sundan Cumhurbaşkanı, Konya’nın Taşkent’inden Başbakan çıkması, istisna değil, yaygın olanın örneği haline dönüştü. Sırça köşklerde değil, kerpiçten, taştan, ahşaptan evlerde yetişmiş, kolejlerde değil imam hatip okullarında yetişmiş insanların buralara gelmiş olması biliyoruz ki onları rahatsız ediyor.

NİYE SESİNİZ ÇIKMIYORDU

Madem parlamenter sisteme bu kadar meraklıydınız, her 10 yılda bir darbeyle veya muhtırayla sistemin adeta canına okunurken niye sesiniz çıkmıyordu.

ESKİ TÜRKİYE KOALİSYONU

Ülkenin milletin doğrudan seçimiyle bir devlet başkanı tarafından yönetilmesi söz konusu olunca, aslan kesil. Hadi oradan. Tabii bunların derdi başka. Yeni Türkiye’de bu zihniyete, bu anlayışa yer olmayacağını biliyorlar. Onun için bir ‘eski Türkiye koalisyonu’ kurmaya çalışıyorlar. Memleketin, milletin hayrına hiçbir meselede bir araya gelemeyenler, söz konusu biz olunca, maşallah, hemen can ciğer oldular.

Huber’i teftiş etti

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, önümüzdeki günlerden itibaren kabullerinde kullanacağı Cumhurbaşkanlığı Tarabya Köşkü’nde (Huber Köşkü) incelemelerde bulundu. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olarak göreve başladığı 28 Ağustos 2104’ten beri köşkü kullanan 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 10 gün önce köşkü boşaltarak Kavacık’taki konutuna taşınmıştı. Tarabya Köşkü bundan sonra Erdoğan’ın kabul ve toplantılarını yapacağı öncelikli yer olacak. Çengelköy’de restore edilen Vahdettin Köşkü ise Devlet Konukevi olarak kullanılacak.


BAKMADAN GEÇME!