500 bin kişiyi kurtaracağım

Güncelleme Tarihi:

500 bin kişiyi kurtaracağım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2015 01:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kredi kartı ya da tüketici kredisi borcu nedeniyle hapis için sıra bekleyen 500 bin kişinin faiz borçlarının yüzde 80'ini silme sözü verdi, "Efendim 'Bu olamaz' diyorlar. Bu olur, bal gibi olur" dedi.

Haberin Devamı

Partisinin Antalya mitinginde konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

TERSYÜZ EDECEĞİZ

“AK Parti 13 yılın ardında 6 milyon 200 bin işsiz, 17 milyon yoksul, 2 milyon Suriyeli, aylığı 1000 liranın altında 8 milyon emekli ve 2 Trakya bölgesi büyüklüğünde ekilemeyen tarım alanı ve 800 bin taşeron işçisi bıraktı. Bu tabloyu tersyüz edeceğiz. Mutlu, refah içinde yaşayan bir Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz. Biz turizmi dumansız sanayi olarak görüyoruz. Ama onlar turizmden, yabancıdan nefret ediyorlar. Yabancıya bakmıyorlar. Otellere zam yapıyorlar, ecrimisil kiralarını da olağanüstü arttırdılar. Turizmci kardeşime sesleniyorum: Bu ülkeye döviz getirdiğiniz, istihdam yarattığınız sürece sizi baş tacı yapmak CHP'nin görevidir.

EĞİTİM DE DEĞİŞECEK

CHP iktidarında Türkiye'de her şey değişecek. Ortadoğu'da kavganın bir parçası olmaktan uzak uygar dünyanın parçası olmuş bir Türkiye için söz veriyorum. Eğitim sistemini de değiştireceğiz. Gözünü sevdiğim, baş tacı ettiğim öğretmenleri de Türkiye'nin en onurlu yurttaşı haline getireceğiz. 800 bin taşeron işçisine sesleniyorum: Adalet istiyorsunuz, iş güvencesi, kadro istiyorsunuz adres belli. Geleceksin mührünü basacaksın, kadronu alacaksın.

CEPLERİNİ DÜŞÜNÜYORLAR

1 milyon 220 bin kişi zamanında borcunu ödeme taahhüdünde bulundu ancak ödeyemediği için 550 bin kişinin yargılanarak mahkûm oldu. 550 bin kişi 3 ay süreyle taahhüdü ihlalden hapis cezası aldı. 89 bin vatandaşımız girdi ve çıktı. 500 bine yakın vatandaş hapis için sıra bekliyor. Polis de aramıyor zaten çünkü 500 bin kişiyi alacak hapishane Türkiye'de yok. Gerçi yeni hapishaneler yapıyorlar ama 500 bin kişiyi alacak durumda değil. Biz ne diyoruz? 500 bin vatandaşımı hapisten kurtaracağım. 500 bin vatandaşımın kredi kartı, tüketici kredisinden kaynaklanan faizlerinin en az yüzde 80'inin sileceğim ve onları borç batağından kurtaracağım. Bunun kamuya maliyeti 'sıfır'. Bunu gerçekleştirmek için bütün finans uzmanlarıyla, bankacılarla görüştük ve yurtdışındaki uygulamaları inceledik. Onlar vatandaşı değil kendi ceplerini düşünüyorlar. Çünkü onlar vatandaşın derdini değil, nasıl biz köşeyi döneceğiz, devleti nasıl soyacağız onu düşünüyorlar.

YOKSULLUĞU İDARE EDİYOR

İktidar yoksulluğu bitirmek için değil, yoksulluğu idare etmek, yoksulları kendi arka bahçesi haline getirmeye çalışıyor. Bizim projelerimiz milli gelirin ancak yüzde 2.9'una karşılık geliyor. Bunun için ne diyorlar 'Para nerede?' Para senin sarayında. Orada olduğunu çok iyi biliyorum. Eğer ben, eğer CHP milli gelirin yüzde 2.9'una bu insanın refahı için veremiyorsa, beceremiyorsa niye iktidar olsun? Yapacağız, becereceğiz halka vereceğiz ve iktidar olacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!