Armani saatten 100 TL’lik dolmakaleme

Güncelleme Tarihi:

Armani saatten 100 TL’lik dolmakaleme
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2015 01:00

AK Parti yönetimi, geleneksel hale geldiği gibi dönem sonunda tüm milletvekillerine saat hediye etmeyi planladı.

Haberin Devamı

Armani marka saatler seçildi ve siparişleri verildi. Hatta saatlerin kodları bile belli oldu. Yapılan bu hazırlık Hürriyet tarafından haber yapılınca, medyanın ilgisini çekti. Hatta bazı basın organları fiyatı 1000 lira civarında olan bu saatleri, hakkında yolsuzluk iddiaları ortaya atılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın aylarca tartışılan 700 bin liralık Patek Philippe 5101G marka saatiyle kıyasladı.
Bu durum AK Parti yönetiminde rahatsızlık yarattı. Bu gelişmelerin ardından saat siparişleri iptal edildi. Peki milletvekillerine ne hediye edildi dersiniz? Birer dolmakalem. Yanında da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile çekilmiş fotoğrafları ve İstiklal Madalyası’nı anımsatan AK Parti arması. Bu hızlı geçiş, AK Parti kulislerinde de espri konusu yapıldı tabii. 1000 liralık Armani saatten, 100 liralık Sheaffer marka dolmakaleme dikey geçiş, pek hoş karşılanmadı. Ama liste telaşının hâkim olduğu o günlerde kimse de bunu mesele yapmadı.

Parlamento Büro Şefi Nuray Babacan haberin peşini takip etti ve saatten dolmakaleme geçişin nedenini araştırdı. Hediye saatin özellikle seçim öncesinde ‘yolsuzluk iddialarına yönelik’ kötü çağrışım yapabileceği nedeniyle tercih edilmediği öne sürülse de başka bir neden daha konuşuluyor. İddiaya göre, 311 adet saatin 311 bin liralık bedelini kimin ödeyeceği tartışma konusu oldu. AK Parti grup yönetimi, bu bedeli
Genel Merkez’in, Genel Merkez ise grubun ödemesini istedi. Fiyat fazla gelince grup yönetimi, 31 bin 100 liralık bir maliyetle projeyi dolmakaleme çevirdi. Böylece hem kol saati göndermelerinden, hem de yüksek fiyattan kurtulmuş oldular.

Haberin Devamı

Armani saatten 100 TL’lik dolmakaleme


Dört dörtlük koruma

ANKARA’da Swiss Otel’de yapılan İsrail’in 67’nci kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılanlar 2 farklı X-ray cihazından geçerek salona alındı. Bazı gazetecilerden ayakkabılarını bile çıkartması istendi. Tepki çeken aramaların ardından girilen salona ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass da 4 yakın korumasıyla geldi. Büyükelçi Bass, telefonu çalınca salonun bir köşesine çekildi. Bass, telefon görüşmesini de etrafını saran 4 koruması arasında yaptı.

Haberin Devamı


Milli İttifak sorusu: Çok kaynaştık, nasıl ayrılacağız

GEÇMİŞ deneyimlere bakıldığında siyasi parti izdivaçları uzun ömürlü olmuyor. Hele seçim öncesinde yapılanlar çözüm değil sorun kaynağı olabiliyor. Ancak Saadet Partisi (SP) ile Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) bu seçimler için SP çatısı altında kurduğu ‘Milli İttifak’ bu algıyı kırmayı başardı. Peki bu başarının sırrı neydi? Milli Görüş kaynaklı partileri çok iyi bilen, takip eden nadir gazetecilerden olan muhabirimiz Turan Yılmaz bu sorunun cevabını şöyle verdi:
İlk göze çarpan, ittifakın liderleri SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile eski BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin birbirlerine yönelik ‘çok hürmetkâr’ yaklaşımları. Öyle ki, gazetecilerle buluştukları kahvaltılı basın toplantısında birbirlerine çay servisi yaptılar... Sonra Kamalak’ın sağ, Destici’nin sol yakasındaki rozetleri dikkat çekti. Destici buna, ‘Birbirlerine yakın olsun diye öyle taktık’ esprisiyle yanıt verdi. SP’nin yayın organı Milli Gazete’nin Ankara Temsilcisi ve SP’nin milletvekili aday adaylarından Mustafa Yılmaz ise bunun sahaya yansımasını aktarırken şöyle dedi: “Ankara Arena’daki aday tanıtım toplantımızda bir teşkilat yöneticimiz, ‘Çok fazla birleşip kaynaştık sonra nasıl ayrılacağız’ diyordu.”

Haberin Devamı


Kulakta iğne elde salatalık

SİYASETÇİLERİN kilo verme konusundaki çabaları her zaman ilgi çekmiştir. Diyetle sonuç alan bakan ve parti yöneticileri sık sık gündem olurken, kilo vermekte zorlanan siyaset dünyası bu kez yöntem değiştirdi. Diyetlerin de modası olduğu bilinir. Siyasiler, şu aralar akın akın akupunktur eşliğinde zayıflama yolunu deniyorlar. Bu ara Ankara’nın önde gelen akupunktur uzmanının Uzakdoğu esintili muayenehanesine uğrayan çok sayıda siyasetçi ve üst düzey bürokrat olduğunu öğrendik. İlgi odağını ise daha çok AK Partililer oluşturuyor. Akupunktur uzmanı, sadece kilo verme konusunda değil, sigara bırakma, stres yönetimi, kolesterol tedavisi ve hatta kısırlık konusunda da hastalarına yardımcı oluyor.
Kulislere göre siyasetçiler, kulaklarında birer akupunktur iğnesi, ellerinde diyet listesi kilo vermeye çalışıyor. Diyet listeleri ise neredeyse ölüm orucu. Sabah bir meyve, öğlen meyve veya salatalık, akşam yağsız sebze yemeği ve 200 gram yoğurttan oluşuyor. Gününü sadece salatalık ve salata yiyerek geçiren siyasetçileri görmek her zaman mümkün. Peki kim bu zayıflama modasının öncüleri? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’le başlayalım. 10 kilo veren Çelik’i AK Parti Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop izliyor. Onun verdiği kilo ise 6. Listede kimler yok ki; işte akupunktur yöntemiyle zayıflamaya çalışan siyasiler karması:

AK Parti milletvekilleri Hüseyin Üzülmez, Gülay Samancı, Ayşe Türkmenoğlu, Mustafa Baloğlu, Fatma Kotan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Azize Sibel Gönül, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü Alaattin Sakarya, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!