Demirtaş'a Selahattin demeyeceğim

Güncelleme Tarihi:

Demirtaşa Selahattin demeyeceğim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2015 01:26

Başbakan Davutoğlu, 1 Mayıs’la ilgili açıklamasında Taksim’in önemini belirtmek amacıyla Kudüs’ün Museviler için önemli olduğu örneğini veren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yüklendi, “Adından utan. Artık ona Selahattin demeyeceğim” dedi.

Haberin Devamı

Davutoğlu, dün Çankırı’daki mitinginde özetle şunları söyledi:

MATEMATİK BİLMİYOR

“Kılıçdaroğlu matematik bilmediği için yapmayı kolay sanıyor. 5.5 kilometrelik çift tüplü Ilgaz tüneli yapıyoruz, Kılıçdaroğlu’na söylesek akıllarına aygaz tüpü, 1970’li yıllardaki tüp kuyrukları gelir.
Kadınlarla ilgili devrim mahiyetinde yeni bir adım atıyoruz, doğumda ilk altını devlet takacak çocuğa. Biz bunları yaptığımızda Kılıçdaroğlu ‘Sadaka mı veriyorsunuz’ diyor, hayır muhabbetimizi, analarımıza hürmetimizi veriyoruz. Şimdi olmadık hesaplarla vaatlerde bulunuyor, buna ‘1001 Kemal Masalları’ demek lazım. Çünkü hesabın nereye varacağını bilmiyor. Birçok tekrarladığı şeyi biz yaptık, engellilere evde hizmeti biz yaptık, eşi vefat eden hanımlara maaş bağladık, onlar konuşur AK Parti yapar. Bazen konuştukları zaman da ne konuştuklarını bilmez bunlar. Kılıçdaroğlu 28 Şubat’ın yapamadığını yapıp 8 yıl kesintisiz eğitim üzerinden imam hatiplerin orta okullarını tekrar kapatmak istiyor, izin verir miyiz?

Birisi imam hatiple uğraşıyor diğeri Diyanet’le; ‘kapatırız’ diyor. İzin verir miyiz? Artık ona Selahattin Demirtaş demeyeceğim. Çünkü Selahattin ismi bize Selahaddin Eyyubi’yi hatırlatıyor; o ise ‘Kudüs Musevilerin kutsal mekanıdır’ diyor. Selahattin adından utan, cahil, Kudüs bizim kutsal diyarımızdır, Selahaddin Eyyubi’nin diyarıdır.

AĞABABASI İNÖNÜ GİBİ

Kılıçdaroğlu ‘Suriyelileri gönderelim’ diyor. Zalimden kaçan kadınlara kucağımızı açmışız, onları geri göndermemize razı olur musunuz? Ağababası İnönü, bize sığınan Azerileri Ruslara teslim etmişti. Bizde sığınanı vermek Türklüğe, namusa yakışır mı? Kılıçdaroğlu’nu anladım, onun insanlıkla ilgili bir meselesi yok, o Esad’ın arkadaşı. Peki Bahçeli niye susuyor; ‘Bayır-Bucak, Halep Türkmenlerini vermeyiz’ demiyor. Allah şahit olsun bir tek mazlumu zalime teslim etmeyiz.

BE HEY GAFİLLER

Bize tuzak kuranlara hesap sormaya var mısınız? Kim tuzak kuruyor? CHP diyor ki ‘HDP ile koalisyona hazırım.’ Koalisyon kuracak güce gelemezler ya, seçim öncesinde cephe kuruyorlar. Bir de Pensilvanya’dan bir talimatla paralelciler gidip HDP’li Diyarbakır Belediye Başkanı ile arka kapıdan girip, AK Parti’yi nasıl durdurabiliriz bunu konuşuyorlar. Be hey gafiller, siz arka kapıdan konuşuyorsunuz da millet bu meydanda konuşuyor. Belediye başkanı da ‘Nezaket ziyaretine geldiler’ diyor. Nezaket ziyaretine gelen niye garaj kapısından gelir? Nezaket ziyaretine alnınız açık bir şekilde gitmez misiniz? Hayır, bunların hepsi bir tuzak, büyük tuzağı bozmaya, tuzakları kafalarına çalmaya var mısınız?

KAMU DÜZENİ UYARISI

Bugün (dün) 1 Mayıs emek ve dayanışma günü. Dün (önceki gün) Ankara’da emekçi kardeşlerimle buluştum, bir çağrıda bulundum. Kim kutlamak isterse, yasal çerçevede meydanlar açık. En fazla da AK Parti iktidarları işçinin, emekçinin yanında oldu. Ama kim, marjinal gruplarla Taksim’de ya da başka bir yerde kamu düzenini bozmak isterse kesinlikle onlara fırsat vermeyiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!