AKUT yelekli polisten göstericiye coplu müdahale

Güncelleme Tarihi:

AKUT yelekli polisten göstericiye coplu müdahale
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2015 15:50

1 Mayıs nedeniyle düzenlenen gösterilerde zaman zaman gergin anlar yaşandı. Bu sırada çekilen bir fotoğraf akıllarda soru işareti yarattı. Olayı AKUT başkanı Nasuh Mahruki'nin sözleri aydınlattı.

Haberin Devamı

1 mayıs nedeniyle İstanbul’da çok yoğun güvenlik önlemleri alındı. Asayişi sağlamak amacıyla 25 bin polis, 64 TOMA ve 5 helikopter görev aldı.

Polis, Taksim Meydanı’na girmek isteyen gruplara zaman zaman biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu.

Taksim Meydanı’na yakın bir noktada AFP muhabiri Bülent Kılıç’ın çektiği bir kare akıllarda soru işareti yarattı.

Fotoğrafta, sırtında AKUT (Arama Kurtarma Derneği) yazan yelek giyen bir polisin bir göstericiye copla müdahale ettiği görülüyor.

ÇAKUT’UN ‘Ç’Sİ GİTTİ OLDU AKUT

Kafa karıştıran bu görüntüyü, Hürriyet Dünyası’nın telefonla ulaştığı AKUT Başkanı Nasuh Mahruki nin sözleri aydınlattı.

Mahruki ‘AKUT’ yazılı yelekli polis görüntüsüne ilişkin şunları söyledi: “Çevik Kuvvet Polisi’nin kurduğu bir birim vardı. Kısa adı ÇAKUT olan Çevik Kuvvet Arama Kurtarma Timi… Bunların yeleklerinde ÇAKUT yazılıydı. Ancak, en son Çağlayan Adliyesi önündeki bir olay sonrası bize bir görüntü geldi. Polisin giydiği yelekte AKUT yazılıydı. Biz de bunu gördükten sonra ilgili birimlere bunu söyledik ve gerekli düzeltmeyi yapmalarını istedik. Yaptıkları şeyin yanlış olduğunu kendilerine söyledik. Onlar da ‘tamam düzeltiriz’ dediler ancak belli ki yine yapmamışlar. Bu yaptıkları çok ayıp. AKUT tescilli markamız. Bu yapılanın bizim için ne kadar kötü bir imaj olduğunu bilmiyorlar mı. Uyardığımız halde aynı şeye devam etmeleri çok ayıp” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!