Makul şüphe kavgası

Güncelleme Tarihi:

Makul şüphe kavgası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2015 01:05

Ankara’da 19 Nisan günü asayiş uygulaması yapan polis ekibi, tartışmaların ardından İç Güvenlik Paketi’yle yasalaşan ‘makul şüphe’ üzerine bir aracı durdurarak aramak istedi. Yenimahalle’deki dükkânının önünde yapılan aramaya tepki gösteren işyeri sahibi A.D., polislerle tartıştı. Taraflar karakolluk oldu.

Haberin Devamı

Devreye Ankara Emniyeti de girerken 11 polis ifade verdi,3 polis açığa alındı. İfadesinde polisleri “Üzerime saldırıp kelepçelediler, darp ettiler” diye suçlayan A.D.’nin, Cumhurbaşkanlığı’nda görev yapan bir bürokratın yakını olduğu öğrenildi.


ANKARA’da asayiş uygulaması yapan polis ekibi, 19 Nisan Pazar günü saat 15.00 sıralarında Yenimahalle Vatan Caddesi’nde camlarına film çekilen bir aracı, ‘makul şüphe’ üzerine durdurdu. İddiaya göre, kimlik kontrolü ve araçta arama yapan polise, yol kenarında kuruyemiş dükkânı bulunan A.D. tepki gösterdi. A.D., “Gündüz saatinde benim dükkânımın önünde uygulama yapamazsınız. Bu yaptığınız vatandaşlara eziyet, hem kendinizi hem de ülkeyi rezil ediyorsunuz” diyerek tepki gösterdi. A.D.’nin bu çıkışına vatandaş da destek vererek polislerle tartışmaya başladı. Olayın büyümesi üzerine polis ekiplerinin A.D.’yi bir bina içinde sokarak önce darp ettiği, ardından da kelepçelediği öne sürüldü. Polis takviyesinin de gelmesinin ardından gözaltına alınan A.D., ekip otosuna bindirilerek Karşıyaka Karakolu’na götürüldü.

Haberin Devamı

KARŞILIKLI ŞİKÂYET

Polisler ve A.D., karakolda birbirlerinden şikâyetçi oldu. Olay üzerine bazı üst düzey emniyet müdürlerinin de karakola giderek durum hakkında bilgi aldığı öğrenildi. Şikâyet dilekçeleri ve soruşturma karakoldan alınarak Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne devredildi. Soruşturma kapsamında bölgedeki tüm kamera görüntüleri toplanarak incelendi. Olaya tanıklık eden kişilerin de ifadelerine başvuruldu. Ardından da olaya karışan 11 polis hakkında soruşturma açıldı.

‘EMNİYET MÜDÜRÜ GELSİN’

Olay sırasında 3 polisin A.D.’yi darp ettiği ve zor kullanarak kelepçelediğine ilişkin görüntülerin kayıtlarına ulaşıldığı bildirildi. A.D.’nin de ifadesinde, “Polisler vatandaşa kötü muamele yapıyordu, buna tepki gösterdim. Bunun üzerine üzerime saldırıp darp ettiler, kelepçelediler, şikâyetçiyim” dediği kaydedildi. Polislerin ise A.D.’nin kendilerine hakaret ettiğini öne sürerek, “Tepki gösterip, küfür etti. ‘AK Parti Meclis encümeniyim, hepinizi süreceğim, bunun hesabını vereceksiniz. Siz kimsiniz, emniyet müdürü gelsin’ diye hakaretlerine devam etti. Ardından da fiziki saldırıda bulundu. Bunun üzerine gözaltı işlemi uygulandı” diye ifade verdikleri belirtildi. İfadelerin ardından ikisi kardeş olan polis memurları İ.Ç., E.Ç. ve M.S. açığa alındı. Kuruyemiş dükkânı sahibi A.D.’nin ise Cumhurbaşkanlığı’nda görev yapan bir bürokratın yakını olduğu öğrenildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!