Avukat Umut Kılıç'ın eşi: Yıpranmış durumdayım

Güncelleme Tarihi:

Avukat Umut Kılıçın eşi: Yıpranmış durumdayım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2015 11:43

CUMHURBAŞKANI'NA hakaret suçlamasıyla tutuklanan Avukat Umut Kılıç’ın eşi sessizliğini, yazılı bir açıklama yaparak bozdu. Stajer avukat Zülal Kılıç, “Avukat Umut Kılıç, benim hem eşim hem de değerli bir meslektaşımdır. Yaşanılan bu üzücü olay nedeniyle oldukça yıpranmış durumdayım” dedi.

Haberin Devamı

Zülal Kılıç, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı yazılı açıklamada, özetle şunları söyledi:

GECESİNİ GÜNDÜZÜNE KATTI

Avukat Umut Kılıçın eşi: Yıpranmış durumdayım
8 yıl 9 ay istendi

“Eşim Av. Umut Kılıç, geçen yıl girdiği adli yargı hakimliği yazılı sınavını kazanmış ancak sözlü mülakatta elenmiştir. Sınavı kazanabilmek için gecesini gündüzüne katan ve var gücüyle çalışan eşim tüm umutlarını bu sınava bağlamıştır. Hiç beklemediği bir sonuçla karşılaşınca tam bir hayal kırıklığına uğramıştır.

Avukat Umut Kılıçın eşi: Yıpranmış durumdayım

Meslektaşları avukat Umut Kılıç için özel yaptırdıkları tişörtlerle duruşmaya girmeye hazırlanıyorlar.

Haberin Devamı

PSİKOLOJİK OLARAK ÇÖKTÜ

Avukat Umut Kılıçın eşi: Yıpranmış durumdayım

Bu olaydan sonra eşim ağır bir sarsıntı yaşamış ve psikolojik olarak çökmüştür. Mülakatta elenmesi üzerine avukatlığa devam eden eşim, bu kez de ekonomik güçlükler yaşamaya başlamıştır. Eşim tüm bu olumsuzluklara rağmen şansını bir kez daha denemek için sınava girmiş, yazılı sınavı bir kez daha kazanmış, ancak mülakatı geçip geçemeyeceği sorunu aklını meşgul etmeye başlamıştır.

HAKARET KASTI YOKTU

Nitekim 21 Nisan 2015 tarihindeki mülakata, yaşadığı tüm bu olumsuz hadiselerin etkisi altında girmiştir. Eşim yaşadığı haksızlığı anlatmak istemiş ancak kendisi dinlenmek istenmemiştir. Kimseye bir hakaret kastı yoktur. Eleştiri konusundaki üslubu her zaman hukuki bir dil ve saygı çerçevesi içinde olan eşim, kurul üyelerinin önünde bulunmanın ve kendisini hızlıca ifade etmek zorunda olmanın verdiği panik ve heyecanla düşüncelerini doğru sözcüklere dökememiştir. Eşim Av. Umut Kılıç, asıl maksadının, yaşadığı üzüntü ve hayal kırıklığını anlatmak ve buna neden olan sınav ve mülakat sistemini eleştirmek olduğunu düşünüyorum.”

BAKMADAN GEÇME!