AK Parti’nin esas kurucusu benim

Güncelleme Tarihi:

AK Parti’nin esas kurucusu benim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2015 01:32

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Katar’da yayımlanan Eş-Şark gazetesine konuştu. Gül, "7 Haziran genel seçimleriyle ilgili, istikrarın önemli olduğunu halkın bu önemi her zaman gördüğünü" belirterek, "Kanaatinin istikrarın devam edeceği yönünde" olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kendisine "Yeni bir parti kurma düşüncesi olup olmadığı" sorulan Gül, şöyle konuştu: "AK Parti'nin esas kurucusu benim. AK Parti'nin hem ilk çıkardığı başbakan benim, ilk cumhurbaşkanı da benim. Cumhurbaşkanlığından sonra da başka bir makam yok, ne yapalım ki. Arkadaşlarımız da şimdi devraldılar. Onların başarılı olmasını istemekten başka bir arzum yok. Enerji sadece siyasette harcanmıyor. Enerji başka türlü de, hizmetlerle değerlendirilebiliyor. Şimdilik böyle düşünüyoruz."
ÇAĞDAŞlık KAFANIN İÇİNDE
Abdullah Gül eşi Hayrünnisa Gül'ün cumhurbaşkanlığının ardından Çankaya Köşkü’ne yerleşen ve Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki ilk başörtülü 'first lady' olmasıyla ilgili soruyu şu sözlerle yanıtladı: "Öncelikle çağdaşlıkla Müslümanların herhangi bir çatışması mümkün değil. Maalesef bir zamanlar bizim büyük bir sıkıntımız vardı. Yanlış bir laiklik anlayışından kaynaklanıyordu. Neticede halk da zaten bunu hiç bir zaman kabul etmediği için şimdi bu yasakların hepsi kalktı, tarih olmuş oldu. Herkes devlet hizmetinde de olabilir kılığına kıyafetine değil kafasının içine bakılıyor. Çağdaş olmak kafanın içine bakmak, dışına değil."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!