8 yıl 9 ay istendi

Güncelleme Tarihi:

8 yıl 9 ay istendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2015 01:32

CUMHURBAŞKANI’na ve kamu görevlisine hakaret iddiasıyla tutuklanan Avukat Umut Kılıç hakkında 8 yıl 9 aya kadar hapis cezası istendi.

Haberin Devamı

Afyonkarahisar Barosu üyesi Avukat Umut Kılıç, 21 Nisan Salı günü, Ankara’daki hâkim ve savcılık sınavı mülakatında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve mülakatı yapan 7 kurul üyesine hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanmıştı. Savcı Kürşat Kayral, iddianameyi 6 günde tamamladı ve Ankara 32’nci Asliye Ceza Mahkemesi’ne sundu. Kılıç, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na alenen hakaret ve kurul hakkında çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı alenen hakaret”le suçlandı.

ERDOĞAN MAĞDUR

İddianamede, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile 7 Adalet Bakanlığı bürokratı “mağdur” sıfatıyla yer aldı. Adli Yargı Hâkimliği Adaylığı Mülakat Kurulu da “suç duyurusunda bulunan makam” olarak iddianameye girdi. İddianamede, TCK 299’uncu maddeyle (Cumhurbaşkanına hakaret suçu) Cumhurbaşkanı’na saygının yüksek ve sarsılmaz bir halde tutulmasının amaçlandığı vurgulandı. Kılıç’ın söylediği “hırsız, katil” ibarelerinin düşünce açıklama özgürlüğü dışında salt hakaret içeren ibareler olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

CEZAYI ARTTIRIN

Adalet Bakanlığı’nın Avukat Kılıç hakkında dava açma izni verdiği de ifade edilerek Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar ceza istendi. Savcılık suçun alenen işlendiği gerekçesiyle bu cezanın da 6’da 1 oranında arttırılmasını talep etti. İddianamede sınav heyetine hakaret suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis, ayrıca kurul üyelerinin kamu görevlisi olması nedeniyle cezada arttırım talebi yer aldı. Mahkeme sınırdan ceza vermesi halinde Avukat Kılıç 8 yıl 9 ay hapis cezası alabilecek.

BAKMADAN GEÇME!