Cinsel istismar iddiasında liseli kız koruma altına alındı

Güncelleme Tarihi:

Cinsel istismar iddiasında liseli kız koruma altına alındı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2015 19:19

ŞANLIURFA’da, 2’si öğretmen 3 kişinin cinsel istismarına uğradığıı ileri sürülen 16 yaşındaki lise öğrencisi kız, savcılık kararıyla koruma altına alındı. Liseli kıza cinsel istismarla suçlanan 3 kişi ise nöbetçi savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Geçen cuma günü meslek lisesi öğrencisi, rehberlik öğretmenine ismi öğrenilemeyen 2 öğretmenin de aralarında bulunduğu 3 kişinin kendisine bir evde cinsel istismarda bulunduğunu anlattı. Rehber öğretmenin ihbarıyla okula gelen polisler, kız öğrencinin bilgisine başvurdu ve ardından cinsel istismar ile suçlanan 2’si öğretmen 3 kişi gözaltına alındı.

Savcılık, genç kızı koruma altına alarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne ait yurda yerleştirirken, 3 şüpheli ise polis sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. 3 şüpheli çıkarıldığı nöbetçi savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

BARO BAŞKANI: SERBEST KALMALARI YASALARA AYKIRI

16 yaşındaki liseli kıza yönelik cinsel istismarla suçlanan 3 kişinin serbest kalmasına Şanlıurfa Baro Başkanı Hikmet Delebe tepki gösterdi. Savcılığın verdiği kararın yasaya aykırı olduğu iddiasında bulunan Delebe, "Söz konusu suç, katalog suçlar arasında bulunuyor ve tutuklama gerektiriyor. Ancak dosya henüz hazırlık aşamasında iken zanlıların hakime dahi sevk edilmeden, serbest bırakılması yasalara aykırıdır. Baro olarak; Çocuk, Kadın ve İnsan Hakları komisyonlarımızı devreye sokarak, bu konunun takipçisi olacağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!