Ünlü iş adamı ve eşi ölümden döndü

Güncelleme Tarihi:

Ünlü iş adamı ve eşi ölümden döndü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2015 01:23

İŞADAMI Ahmet Nazif Zorlu ve eşinin de aralarında bulunduğu 6 yolcu ve 2 pilotun bulunduğu helikopter, Dalaman'dan İstanbul'a giderken, motor arızası nedeniyle Aydın'ın Karacasu İlçesi yakınlarında sert iniş yaptı.

Haberin Devamı

Zorlu Grubu'na ait Bell- 430 tipi helikopterde bulunanlardan 4 kişi yaralanırken, Ahmet Nazif Zorlu ve eşi Zülal ve 2 pilot yara almadan kurtuldu. Kaza dün saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ve eşi ile Prof. Dr. Yunus Aydın, Nurcan Aydın, Ayşe Nilgün Aydın ve Nurhan Karabacak'ı İstanbul'a götürmek için Dalaman'dan havalanan helikopter Aydın semalarına geldiğinde motorların biri arızalandı. Pilotlar Akın Yağmurlu ve Gülten Karaçay zorunlu iniş için Aydın'ın Karacasu İlçesine bağlı daha önce belde olan Yenice Mahallesi'ndeki Sırma Su Tesisleri pistine inişe geçti.

SERT İNİŞTE 4 YARALI
Piste yaklaştığı sırada kontrolden çıkan helikopter, 10 metre yükseklikten sert iniş yaptı. Kazada helikopterde bulunanlardan beyin cerrahı Prof. Dr. Yunus Aydın, Nurcan Aydın, Ayşe Nilgün Aydın ve Nurhan Karabacak yaralandı. Ahmet Nazif Zorlu, eşi Zülal ve pilotlar, kazayı yara almadan atlattı.

Ünlü iş adamı ve eşi ölümden döndü

Haberin Devamı

Yaralılar ambulanslarla Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ahmet Nazif Zorlu ve eşi, bir süre sonra gönderilen başka bir helikopterle Aydın'dan ayrıldı.

Zorlu Holding'DEN AÇIKLAMA
Aydın'ın Karacasu İlçesi yakınlarında, içinde Ahmet Nazif Zorlu ile eşinin de bulunduğu belirtilen, Zorlu Grubu'na ait Bell- 430 tipi helikopterin motor arızası nedeniyle sert iniş yapmasının ardından kontrol amaçlı hastaneye kaldırılan 4 kişi taburcu edilirken, konuyla ilgili olarak Zorlu Holding'den yapılan açıklamada, "Grubumuza bağlı havacılık şirketimiz Zorlu Air'e ait Bell-430 tipi helikopter, bugün saat 15.25'te Aydın'ın Karacasu ilçesinde teknik arıza nedeniyle kontrollü iniş yapmıştır. Helikopterde bulunan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Zorlu, misafirleri ve mürettebattan hiç kimse yaralanmamıştır ve sağlık durumlarında herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Yaşanan bu olaydan büyük üzüntü duyduğumuzu belirtir, herkese geçmiş olsun dileriz" denildi.

BAKMADAN GEÇME!