Anıtkabir nöbeti

Güncelleme Tarihi:

Anıtkabir nöbeti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2015 01:04

ÇANAKKALE Savaşları’nın 100. yıldönümünde, ‘Anafartalar Kahramanı Albay Mustafa Kemal’i Anmak’ temasıyla düzenlenen etkinlikte ilk kez 24 saat açık kalan Anıtkabir, keskin soğuğa rağmen vatandaşların akınına uğradı.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı’nın izniyle Sanayici Girişimci ve Yatırımcı İşadamları Derneği (SAGİYAD) ve Anıtkabir Komutanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği etkinlik için Anıtkabir, tarihinde ilk kez kapılarını kapatmadı. Anıtkabir’de görevli askerler, Çanakkale’de giyilen üniformalar içinde şehitler için tüm gün saygı nöbeti tuttu. Havanın kararmasıyla birlikte Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Anıtkabir Komutanı Albay Muzaffer Taytak’ın konuşmasının ardından Atatürk’ün 1934’te Çanakkale Savaşları anma töreni için hazırladığı konuşmada yer alan ve ölen Anzak askerlerinin anneleri için söylediği sözler, ardından da bir Anzak annesinin Atatürk’e yanıtı niteliğindeki mektup okundu.

ÇANAKKALE RUHU ANITKABİR'DE / Foto Galeri

Haberin Devamı

DİLEK FENERLERİ UÇURULDU

TSK Armoni Mızıkası Grubu’nun Çanakkale Türküsü ve 10. Yıl Marşı’na binlerce vatandaş eşlik etti. Şehitler için 1915 adet dilek feneri gökyüzüne bırakıldı. Saatler sabah 04.00’ü gösterdiğinde Çanakkale’de askerlerin öğünü olan kırık buğday çorbası, somun ekmek ve lokum ikram edildi. Anma gecesinde, dönemin üniformaları içindeki 15-18 yaş gençlerden oluşan Turhal Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri büyük ilgi gördü. Gençler, 15 yaşındayken ellerine kına yakılarak cepheye gönderilenleri anma amacıyla ellerine kına yaktı.

ŞAFAK YÜRÜYÜŞÜ

Saatler 06.00’yı gösterdiğinde ziyaretçiler, Şafak Yürüyüşü için Aslanlı Yol’un başında toplanıp Atatürk’ün mozolesine yürüdü. Ziyaretçiler ellerinde Türk bayrakları taşırken, kortejdeki iki dev Türk bayrağı da dikkat çekti. Yürüyüş Atatürk’ün mozolesine üzerinde “Türk Milleti” yazılı çelenk bırakılması ve ardından okunan İstiklal Marşı ile son buldu.

BAKMADAN GEÇME!