Türkiye Barolar Birliği, MEB'in sınav sorusunu yargıya taşıdı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Barolar Birliği, MEBin sınav sorusunu yargıya taşıdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2015 10:33

Türkiye Barolar Birliği, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 7. sınıflara yönelik yapılan ve 152 bin öğrencinin katıldığı deneme sınavında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testinde, 'Alevilik-Bektaşiliğin dayandığı karakteristik özellikler arasında hangileri bulunur' sorusunu yargıya taşıdı. Türkiye Barolar Birliği, sınav sorusunun öğrenciler arasında din ve mezhep ayrımcılığına neden olduğu iddiasıyla Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Açıklamada, "Öğrencilere yöneltilen soruda, cevap olarak Hz. Ali sevgisi, On İki İmam sevgisi maddeleri yer alırken, Kur'an sevgisi ve doğa sevgisinin Alevi-Bektaşiliğin dayandığı karakteristik özellikler arasında yer almaması dikkat çekti" denildi.
Türkiye Barolar Birliği, sınav sorusunun öğrenciler arasında din ve mezhep ayrımcılığına neden olduğu iddiasıyla Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Barolar Birliği ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ilgililer hakkında idari soruşturma açılmasını talep etti.

Savcılığa sunulan suç duyurusu dilekçesinde şu ifadeler yer aldı: "Sağlıklı bir toplumun şu anki garantisi olan çocukların eğitim kurumlarında karşılaştığı din ve mezhep ayrımcılığına dair tavır, kendi inançlarından, kişiliklerinden endişe duymalarına sebebiyet vereceğinden, alıntılanan temel eğitim amacına aykırı şekilde ‘ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe’ sahip olmalarını engellemekte, kendilerini diğer din ve mezhepteki akranlarından farklı görmek suretiyle ayrımcılığa yol açmaktadır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!