Önce protokole sonra yaşıtlarına bayrak satmaya çalıştı

Güncelleme Tarihi:

Önce protokole sonra yaşıtlarına bayrak satmaya çalıştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2015 13:49

ADANA’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, büyük bir coşkuyla kutlandı. Öğrenciler yürürken, 7 yaşındaki Efe'nin Türk bayrağı satmaya çalışması dikkat çekti

Haberin Devamı

Kentte 23 Nisan dolayısıyla ilk tören, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce merkez Seyhan İlçesi’ndeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, anıta çelenk bıraktı. Çelenk törenine katılan asker ve bürokratlar ile öğrenciler, Atatürk Caddesi üzerinden bando eşliğinde yürüyerek ana kutlama töreninin yapıldığı Uğur Mumcu Meydanı’na geçti.

BAYRAK 5 LİRA”


Bayram coşkusu gözlerinden okunan öğrenciler, bayrak sallayarak bayramlarını doyasıya yaşadı. Yürüyüş sırasında elinde bayraklarla beliren 7 yaşındaki Efe U., “Bayrak 5 lira” diyerek protokol üyelerinin karşısına çıktı. Protokol üyelerine bayrak satamayan minik Efe, daha sonra karşısına çıkan kendi yaşındaki öğrencileri görünce önce bir duraksadı. Bir burukluk yaşadığı mimiklerinden belli olan Efe, yaşıtları geçtikten sonra ise tekrar “Bayrak 5 lira” diyerek bayraklarını satmaya çalıştı. Ancak ne protokol üyelerine satabildi bayraklarını, ne de öğrencilere.

Haberin Devamı

"BAŞKA ZAMAN DAVUL SATIYORUM"

İlkokula gittiğini belirten Efe, “Türk bayrağı satıyoruz. Davul ve bandaj satıyorum. Bayraklar 5 lira. Okula gidiyorum ama bugün bayrak satmaya geldim. Başka zamanlar davul satıyorum. 4 kardeşiz. Kardeşlerime ekmek götürüyorum” dedi.

Tören alanına Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Hüseyin Sözlü ve 6’ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Bahadır Satı Köse ile birlikte gelen Adana Valisi Mustafa Büyük, herkesin bayramını kutladı. Günün anlam ve önemiyle ilgili Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar konuşma yaparken, kürsüye çıkan öğrenciler de 23 Nisan’la ilgili şiirler okudu. Öğrencilerin sunduğu jimnastik, dans ve halkoyunları gösterileri de büyük ilgi topladı. Törende Vali Mustafa Büyük ve protokol üyeleri, 23 Nisan dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere çeşitli ödüller verdi.

BAKMADAN GEÇME!