Yolda düşen çözüm 3.5 sayfa

Güncelleme Tarihi:

Yolda düşen çözüm 3.5 sayfa
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2015 02:19

AK Parti, seçim beyannamesinde yer almaması eleştirilen ‘Çözüm Süreci’ bölümünü kamuoyuyla paylaştı. 3.5 sayfalık bu bölüm, beyannamenin ‘Temel Hak ve Hürriyetler’ başlığı altındaki ‘Neler Yapacağız’ alt başlığının sonuna eklendi.

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Dijital ortamda metin baskıya gönderilirken bazı kaymalar olmuş, 1-2 sayfa düşmüş, onlar eklenerek beyanname tekrar baskıya gönderilecek” dediği ‘çözüm’ bölümünde şu görüşlere yer verildi:

BİRLİK VE KARDEŞLİK MODELİ
AK Parti olarak, eski Türkiye’de telaffuz bile edilmeye çekinilen sorunlarla açık bir şekilde yüzleşerek demokrasimizin derinleşmesini sağladık. Ret, inkâr ve asimilasyon politikalarına son verdik. AK Parti olarak, esas itibarıyla tüm vatandaşlarımızın faydalanacağı bir özgürlük ortamını tesis etmek için demokratikleşme konusunda adımlar attık. Gelinen noktada Çözüm Süreci, sadece ülkemizde değil, bölgemizdeki huzur ve barış ortamının da reçetesi haline gelmiştir. Bölgemizde ‘kanlı süreçlerin’ derinleştiği bir dönemde, ülkemizin ‘barış süreçleriyle’ anılmasını sağladık. Bu yönüyle Çözüm Süreci, sadece Türkiye’nin demokratikleşmesi ve acıların dinmesi için değil, bölgemiz için de birlik ve kardeşlik modelidir. Çözüm Süreci, milletimizin esenlik projesidir. Çözüm Süreci, 100’üncü yılını idrak ettiğimiz, 1’inci Dünya Savaşı’ndaki ve Balkan Harbi’ndeki acılarımızın bir daha yaşanmamasının teminatıdır. Çözüm Süreci, Türkiye’nin normalleşmesinin yol haritasıdır.

Haberin Devamı

OYUNLARINI BOZMA HAMLESİ

Çözüm Süreci, eski Türkiye’nin anti-demokratik uygulamalarının bir daha tekerrür etmemesinin garantisidir. Çözüm Süreci, insan onurunu merkeze alan AK Parti’nin insani kalkınma ve 2023 hedeflerine ulaşmasının önemli dinamiklerinden birisidir. Çözüm Süreci, Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere, tüm ülkemiz için aynı zamanda bir refah sürecidir. Çözüm Süreci, milletimizin ve devletimizin ayaklarına pranga vurmak isteyenlerin, maliyet ödetmek isteyenlerin, oyunlarını bozma hamlesidir. Çözüm Süreci, adaletin tesisi, kalkınmanın devamlılığı için hayata geçirilen insan hakları ve demokrasi odaklı yerli bir girişimdir.

KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ

AK Parti olarak, 7 Haziran’dan sonra da ülkede birlik ve kardeşliği tesis etmeyi amaçlayan ve dönemsel bir mesele olarak bakmadığımız Çözüm Süreci’ni kararlıkla sürdüreceğiz. Demokratik hak ve özgürlüklerin korunmasını yeni anayasa ile güvence altına alacağız. Özgürlükleri geliştirmeye ve genişletmeye devam edeceğiz. Demokratikleşme ile eş zamanlı olarak yatırım, üretim ve istihdam imkânlarının geliştirilmesi başta olmak üzere, terörden etkilenen yörelerimizin ekonomik ve sosyal rehabilitasyonuna dönük çalışmaları hızlandırarak devam ettireceğiz. Çözüm Süreci’ni güvence altına almak ve nihayete erdirmek, kalıcı huzuru tesis etmek amacıyla çıkardığımız ‘6551 Sayılı Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun’ ile silahın tamamen gündemden çıktığı bir noktaya ulaşmak için gereken tüm tedbirleri alacağız.”

Haberin Devamı

ECE’NİN KORUMASINDA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle 35 ülkeden gelen çocukları Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Davutoğlu, tek tek ilgilendiği çocuklara hediyeler verdi. Çocuklar da ülkelerinden getirdikleri hediyeleri Davutoğlu’na sundu. Başbakan’ın korumalığını ise günün anlamına uygun olsun diye yakın koruması Mehmet Turhan’ın kızı 11 yaşındaki Ece Turhan yaptı. Gazetecilerin Ece Turhan’a “Hayalinmiş öyle duyduk, Başbakan ile birlikte gelirken el işaretleri yaptın, neydi o?” diye sorması üzerine Davutoğlu, “Beni takip et demek istiyor” açıklamasını yaptı. Ece Turhan ise “Elimi kaldırarak Beyefendi’nin beni takip etmesini sağladım. Babam zor bir iş yapıyor, babamı özlüyorum” dedi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek de çocukları Meclis Tören Salonu’nda ağırladı. Misafirleriyle fotoğraf da çektiren Çiçek, “Maalesef sizlere iyi bir dünya bırakamadık. İnanıyoruz ki bunları siz tesis edeceksiniz” dedi.Rıza ÖZEL / ANKARA


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!