Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Çocuklara kıymayın efendiler

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Çocuklara kıymayın efendiler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2015 17:08

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 35 ülkeden gelen çocukları Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ağırladı. Erdoğan yaptığı konuşmada 'Tüm dünyaya sesleniyorum çocuklara kıymayın efendiler' dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği'ne katılan çocukların özel gösterisini izledi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen gösteri sonrasında hitap eden Erdoğan; dünya çocuklarına kendileri, aileleri, ülkeri ve dünya için hayal kurmaya davet ederek "Hayali olmayanın hedefi de olmaz. Sizlerden kendiniz, aileniz, sevdikleriniz, ülkeniz ve en önemlisi için dünya için güzel hayaller kurmaktan asla vazgeçmemenizi istiyorum. Çölün ortasında dahi masmavi denizi hayal etmekten asla geri durmayın. Taş yığınlarının arasında dahi rengarenk çiçekleri gözlerinizin önünden eksik etmeyin. Sizlerin o tertemiz kalpleri hayalleri hakikate çevirmeye yeter. Siz o kadar güçlüsünüz. Dünyada gördüğünüz kötülükler sizi asla endişelendirmesin. Emin olun ki dünyamız iyilik ve güzellik ekseninde dönüyor. Yeter ki sizler yarın ülkelerinizde söz sahibi yöneticiler olduğunuzda bunları unutmayın. Her birinizi bundan sonra ülkemizin birer kültür elçisi olarak görmek istiyorum" dedi.

Haberin Devamı

"ÇOCUKLARA KIYMAYIN EFENDİLER"
Farklı ülkelerden Türkiye'ye gelen dünya çocuklarının bayramını kutlayan Erdoğan, çocukları 'Çocuklara kıymayın efendiler' sözüyle hep birlikte seslenmeye davet ederek "Sizlerle birlikte tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum. Çocuk dünyanın her yerinde masumiyetin simgesidir. Sizlerin masumiyeti bizi daha aydınlık daha müreffeh bir gelecek inşa etmek konusunda yönlendiriyor. Çocukların yüzüne endişe değil, çocukların yüzüne tebessüm yakışır. O minicik yürekler acıyla dğeil, sevgiyle dolu olmalıdır. Çocukların gözlerinde korkuyu değil, ümidi görmek istiyoruz. Maalesef geçen her dakika, her saat, her gün çocukların gözlerinden yeni yaşların döküldüğünü bize gösteriyor. Kalplerinde yeni yaralar açılıyor. Onun için burada tüm samimiyetimizle, tüm kalbimizle hep birlikte dünyaya sesleniyoruz. Dünyaya hep birlikte sesleneceğiz. Çocuklara kıymayın efendiler" diye konuştu.

"CUMHURİYETİ KURARKEN EN ÖNDE ÇOCUKLAR VARDI"
Kurtuluş Savaşı'na değindiği konuşmasında Erdoğan, Meclis'in açıldığı günün neden çocuklara armağan edildiğini anlatarak "Ülkelerinize döndüğünüzde bu mesajlarımı ailelerinize, öğretmenlerinize, yöneticilerinize iletmenizi rica ediyorum. Unutmayın ki dünyanın geleceği sizlersiniz. Ben sizlere güveniyorum, inanıyorum. 23 Nisan çocuklara armağan edilmiş bir bayram olmanın yanı sıra milli egemenliğimizin temellerinin atıldığı çok önemli bir bayramdır. Kurtuluş Savaşı'mız gencinden yaşlısına erkeğinden kadınına milletimizin her ferdinin birlikte yürüttüğü mücadeledir. Milletimiz için bu kadar büyük önemi olan bir gün başka bir kesime değil sadece çocuklara aittir. Niçin biliyor musunuz? Bu büyük mücadeleyi yürüten kadrolar kendilerinden ziyade çocukların özgür geleceğini düşünüyorlardı. Meclis'imizi çocuklarla birlikte ve çocuklar için açtılar. Cumhuriyeti kurarken en önde çocuklar vardı. Çünkü en önemli hedef çocuklarımızın geleceğiydi" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"HAYALİ OLMAYANIN HEDEFİ DE OLMAZ"
Çocukları hayal kurmaya davet eden Erdoğan, "Hayali olmayanın hedefi de olmaz. Sizlerden kendiniz, aileniz, sevdikleriniz, ülkeniz ve en önemlisi için dünya için güzel hayaller kurmaktan asla vazgeçmemenizi istiyorum. Çölün ortasında dahi masmavi denizi hayal etmekten asla geri durmayın. Taş yığınlarının arasında dahi rengarenk çiçekleri gözlerinizin önünden eksik etmeyin. Sizlerin o tertemiz kalpleri hayalleri hakikate çevirmeye yeter. Siz o kadar güçlüsünüz. Dünyada gördüğünüz kötülükler sizi asla endişelendirmesin. Emin olun ki dünyamız iyilik ve güzellik ekseninde dönüyor. Yeter ki sizler yarın ülkelerinizde söz sahibi yöneticiler olduğunuzda bunları unutmayın. Her birinizi bundan sonra ülkemizin birer kültür elçisi olarak görmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"TANIŞTIĞINIZ TÜM ARKADAŞLARINIZIN TELEFONLARINI ALIN"
Konuşmasında Türkiye'deki çocuklara da seslenen Erdoğan, onlara tanıştıkları arkadaşlarının telefonlarını almaları tavsiyesinde bulunarak "Ülkemin çocuklarına da ayrıca sesleniyorum. Tanıştığınız tüm arkadaşlarınızın telefonlarını alın ve onlarla tanışıklığınızı devam ettirin. Bizim bir gönül insanımız var. Bir fikir insanımız var. Yunus Emre. Ne diyor Yunus Emre? Gelin tanış olalım. İşi kolay kılalım. Sevelim, sevilelim. Bu dünya kimseye kalmaz. Dünyamızın sorunlarını çözmedeki anahtar kelime. Nedir o? Sevgi. Sevginin açamadığı kapıyı başka hiçbir şey açamaz" açıklamasında bulundu.

'MAVİ BULUT' ŞARKISINA ERDOĞAN ÇİFTİ EŞLİK ETTİ
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği'ne katılan çocukların özel gösteriminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine, dünya barışına katkıda bulunmak için hazırlanan şarkı da ilk kez yayınlandı. Erdoğan'ın tüm dünya çocuklarına armağanı olarak nitelendirilen, sözü ve müziği müzisyen Sinan Akçıl'a ait olan 'Mavi Bulut' şarkısı, programın sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile çocuklarla birlikte söylendi.

BAKMADAN GEÇME!