Abant’a kar yağdı

Güncelleme Tarihi:

Abant’a kar yağdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2015 09:47

Erzurum, Doğu Akdeniz üzerinden gelen kar yağışının etkisi altına girdi. Nisan ayının ilk karı gece saatlerinde Erzurum'a lapa şeklinde düştü.

Haberin Devamı

Bolu’nun doğa harikası Abant Tabiat Parkı’nda yağmur yağışı kara dönüştü. 21 Nisan’da yağan kar tatilcileri de şaşırttı.

İŞTE BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

Bolu’da sabah saatlerinden itibaren yağmur yağışı etkili olurken, yüksek kesimlere aralıklarla kar yağdı. Abant Tabiat Parkı’nda hava sıcaklığı eksi 1 dereceye düşerken, zaman zaman yağmur yağışı kara dönüştü. Abant’ta yeşil alanlar beyaza büründü. Abant’a tatil için gelenler kar yağışı altında gezintiye çıktılar. 21 Nisan’da kar yağmasının şaşkınlığını yaşayan tatilciler, fotoğraflar çektiler. Bazı tatilciler ise atlarla ve faytonlarla gezintiye çıktılar. Kar yağışına aldırış etmeyenler ise oltalarını göle sallayıp balık tuttular.

Haberin Devamı

NİSAN 20'DE KAR SÜRPRİZİ

Erzurum, Doğu Akdeniz üzerinden gelen kar yağışının etkisi altına girdi. Nisan ayının ilk karı gece saatlerinde Erzurum'a lapa şeklinde düştü.

Erzurum, gündüz saatlerinde başlayan yağmur, gece saatlerinde yerini kara bıraktı. Kar yağışı sebebiyle sıcaklıklarda düşüş yaşandı. Gece saatlerinde termometreler 0 dereceyi gösterdi. Kar nedeniyle Erzurum'da çok sayıda köy ve mezra yolu kapandı. Şehir içi trafikte aksamalar yaşandı. Araçlarının kışlık lastiklerini çıkartıp yazlık lastik takan şoförler, araç kullanmakta zorlandı. Bazı araçlar şehir içi trafikte yolda kaldı. Belediye ekipleri, iş makineleriyle yolları açtı ve cürüf serpti. Karayolları ekipleri ise şehirler arası yolları açık tutmak için kar kürüme çalışması başlattı. Kar kalınlığı şehir merkezinde 5 santimetreye yükseldi.

Haberin Devamı


Haberin Devamı

DOĞU'DA KAR YAĞIŞI

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yaşamı olumsuz etkiledi. Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, İzlanda ve Basra alçak basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölgede havanın çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışı etkili olması bekleniyor.

Yağışların, sabah saatlerinde Erzincan merkez ve ilçelerinde öğle saatlerinden sonra da Erzurum, Iğdır, Ağrı ve Kars'ta etkili olması tahmin ediliyor.

SARIÇAM ORMANLARI BEYAZA BÜRÜNDÜ

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Sarıçam ormanları beyaza büründü, Çamaşır Dere mevkisinde açan düğün çiçekleri kar altında kaldı. Vatandaşlar arabalarının üzerinde, ev ve iş yerlerinin önünde biriken karları temizledi. Kar yağışı ulaşımda da aksamalara neden oldu. Yazlık lastik takan vatandaşlar, karla kaplı yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Bazı esnaflar da kuşlar için kaldırımlara buğday bıraktı.

ÇOCUKLARIN KARTOPU KEYFİ

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde öğrenciler, okul bahçelerinde kartopu oynamanın keyfini yaşadı. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum, Kars ve Ardahan'da sıfır, Bitlis, Ağrı ve Erzincan'da 5, Van, Hakkari ve Muş'ta 8, Iğdır'da 10 derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Iğdır'da 16, Muş'ta 15, Van ve Hakkari'de 13, Bitlis ve Erzincan'da 10, Ağrı'da 8, Kars'ta 6, Erzurum'da 5, Ardahan'da 4 derece olması bekleniyor.

Kar kalınlıkları ise Kars'ta 3, Sarıkamış ilçesinde 15, Ardahan ve Erzurum'da 2, Erzurum'daki Palandöken ve Konaklı kayak merkezleri ile Kars'taki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 20 santimetre olarak tespit edildi.

Yağışlar, bölge genelinde cuma gününe kadar etkisini sürdürecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!