78 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

78 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2015 00:52

2010 yılındaki Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) kopya iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada savcılık dün ikinci dalga operasyona imza attı.

Haberin Devamı

Ankara merkezli operasyon kapsamında, büyük bölümü 2010 yılındaki KPSS sonrası bakanlıklarda işe başlamış 78 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. 37 kişi gözaltında. Şüphelilerden 50-55 kişinin halen devlet kurumlarında memur olduğu belirtildi.

FUAT AVNİ DUYURDU

Soruşturmayı yürüten Savcı Yücel Erkman’ın talimatıyla, 28 ilde 78 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Savcılık soruşturmanın sızmaması için yoğun çaba gösterdi. Ankara dışındaki illerde bulunan şüphelilere yönelik arama ve gözaltı kararı sabah 05.00’te Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’ne (UYAP) yüklendi. Ancak ikinci dalga operasyon önceki gece geç saatlerde, “Fuat Avni” isimli kullanıcının Twitter hesabından sosyal medyada duyuruldu. Şüphelilerden 36’sına ulaşılamadı. Hakkında gözaltı kararı bulunan 5 şüphelinin de yurtdışında bulunduğu tespit edildi. Gözaltı kararı verilen şüphelilerden 23’ü kadın. Bir şüpheli 9 aylık hamile.

KAYMAKAM EŞİ DE VAR

Haberin Devamı

Savcılık kaynakları, şüphelilerin büyük bölümünün başta İçişleri ile Aile ve Sosyal Politikalar olmak üzere bakanlıklar ve belediyelere ataması yapılan devlet memuru olduğunu söyledi. Şüphelilerden birinin kaymakam eşi, ikisinin de rütbeli askerlerin eşleri olduğu belirtildi.

32 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Operasyonun ilk dalgasında 82 kişiye gözaltı kararı alınmış, 62’sine ulaşılmıştı. Şüphelilerden 32’si tutuklanırken, 30’u adli kontrolle serbest kalmıştı. Soruşturmada eski ÖSYM başkanları Ali Demir ve Ünal Yarımağan da şüpheli sıfatıyla ifade verdikten sonra adli kontrol kararıyla bırakılmıştı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!