Tasfiyeyi Çapkın’a söyledim

Güncelleme Tarihi:

Tasfiyeyi Çapkın’a söyledim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2015 01:02

‘SİYASAL casusluk’ suçlamasıyla gözaltına alınan eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Nazmi Ardıç, savcıya 79 sayfa ifade verdi.

Haberin Devamı

Ardıç’a, o dönem İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün başında bulunan müdürler A.A. ve A.M.T. ile polis memurunun usulsüz dinlenildiğine ilişkin iddia da soruldu. Ardıç, zimmet iddialarına ilişkin başlatılan soruşturmada delil elde etmek için telefon dinlemesi yaptıklarını söyledi. Ardıç, müdürlerin, bir soruşturmada (17 Aralık yolsuzluk soruşturması) İçişleri Bakanı’nın rüşvet aldığının ortaya çıkmamasının temini adına soruşturmayı deşifre etmeye yönelik çalışmalar yaptığını iddia etti. Nazmi Ardıç, A. A. ve A. M.T.’nin, sivil bazı insanlarla koordine kurarak tasfiye planladıklarını ileri sürdü. Ardıç, “Bu hususu görevden alınmamdan 10 gün kadar önce Hüseyin Çapkın’a (o dönem İstanbul Emniyet Müdürü) intikal ettirdim” dedi. Ardıç, “Reza Zarrab dosyasında bir deşifrasyon gerçekleşti. 17 Aralık’tan 3-4 gün önce KOM Daire Başkanı Mehmet Yeşilkaya İstanbul’a gelmiştir. Hüseyin Çapkın, benim ve Yakup Saygılı’nın görevden alınmamızın Ankara’daki yetkililer tarafından istendiğini iletmiştir” diye konuştu.

Haberin Devamı

24 saatte 15 ifade

İSTANBUL merkezli 20 ilde “Suç örgütü kurmak, siyasi casusluk,” suçlamasıyla gözaltına alınan eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakıllı’nın da aralarında bulunduğu 27 polis, cuma sabahı İstanbul nöbetçi 5’inci Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi. Öğle saatlerinde ifade alımına başlandı. Nazmi Ardıç ve bir polis de hâkimliğe sevk edildi. Hâkimlik sorgusunda 24 saat içerisinde 29 şüpheliden 15’inin ifadesi tamamlanabildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!