Besta’da işkence gören sokak köpeği için nöbet

Güncelleme Tarihi:

Besta’da işkence gören sokak köpeği için nöbet
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2015 01:35

Genelkurmay Başkanlığı geçtiğimiz günlerde internet sitelerine yansıyan ve büyük tepki çeken 'köpeğe işkence' görüntülerine ilişkin hurriyet.com.tr’ye açıklama yaptı. HAYTAP yöneticileri ve CHP milletvekili Melda Onur ise iki askerin işkencesine uğrayan sokak köpeğini tedavi ettirmek istedi.

Haberin Devamı

Ateşi ve vücudunda enfeksiyon olan, yemek yemeyen ve ayakta zor durduğu gözlenen köpeği gören, aralarında veterinerlerin de bulunduğu heyet, karakol görevlileri tarafından geri çevrildi. Akşama kadar köpeği karakoldan çıkarmak için uğraş veren Melda Onur, şöyle konuştu: “Besta Karakolu, köpeğe el koydu. Saatlerce oyaladılar. Tutanak imzaladık, zabıta getirdik, sonunda köpeği vermeyeceklerini söylediler. Bana Genelkurmay’dan yapılan açıklama şu: ‘Köpeğe en iyi şekilde bakacağız, fotoğraflarını da size göndereceğiz’. Sabahtan beri karakol, bir köpekle meşgul. İki erin rezilliğini TSK üstlendi. Hukuk mücadelesi başlatacağım.”

Besta’da işkence gören sokak köpeği için nöbet

Haberin Devamı

ÖLDÜRÜLEN KATIRLAR İÇİN SUÇ DUYURUSU

CHP’li Melda Onur ve HAYTAP yöneticileri, askerlerce öldürüldüğü iddia edilen katırlar için de Uludere’de savcılığa suç duyurusunda bulundu.

TSK: YASAL İŞLEM BAŞLATILDI

Genelkurmay Başkanlığı geçtiğimiz günlerde internet sitelerine yansıyan ve büyük tepki çeken 'köpeğe işkence' görüntülerine ilişkin hurriyet.com.tr’ye açıklama yaptı.

Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

12 Nisan 2015 tarihinde sosyal medyada paylaşılan, askerler tarafından bir köpeğe işkence yapıldığına dair video görüntüsü tespit edilmiştir.

Şırnak’ta bir üs bölgesinde çekilen söz konusu görüntüyle ilgili haberler, 13 Nisan 2015 tarihli bazı internet haber sitelerinde yer almıştır.

Görüntülerin incelenmesi neticesinde söz konusu personel hakkında; 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde yasal işlem başlatılmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!