Ağrı Valisi Musa Işın: İlgili kurumlarla görüşülüp karar verildi

Güncelleme Tarihi:

Ağrı Valisi Musa Işın: İlgili kurumlarla görüşülüp karar verildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2015 13:57

Ağrı'nın Diyadin İlçesi'nde 11 Nisan'da PKK ile askerler arasında yaşanan çatışmadan sonra Genelkurmay, ''Vali'nin talimatıyla Jandarma görevlendirildi'' demişti. Ağrı Valisi Musa Işın, bölgedeki tedbir kararına ilgili devlet kurumlarıyla görüşüldükten sonra karar verildiğini söyledi. Görgü tanıkları ve HDP'liler, yaralı askerlerin ölüme terkedildiğini ve vatandaşlar tarafından taşındığını iddia etmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Bunlar külliyen yalan, hepsi kayıtlarla resimlerle elimizde mevcut. Elimizde görüntüler var” demişti. Vali, ''Görüntüler varsa neden yayımlamıyorsunuz?'' sorusuna “Diyadin’deki çatışma sırasında ve sonrasıyla ilgili elimizde görüntü yok. Ama olay sonrasına ilişkin fotoğraflar var” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Ağrı'nın Diyadin İlçesi'nde 11 Nisan'da PKK ile askerler arasında çatışma çıktı. Çatışmanın ardından farklı kurum ve kişilerden farklı açıklamalar geldi.

GENELKURMAY: SAYIN VALİ'NİN TALİMATIYLA...

Genelkurmay Başkanlığı, çatışmanın ardından yaptığı açıklamada "Sayın Vali'nin talimatıyla 'Bahar Şenlikleri'nde gerekli güvenlik tedbirlerini almak ve çıkabilecek olaylara karşı kamu güvenliğini sağlamak maksadıyla; Vali tarafından, asayiş ve kolluk kuvveti olan Jandarma unsurları görevlendirilmiştir. Güvenlik nedeniyle alınan bu önleyici tedbirin Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgisi bulunmamaktadır" ifadelerine yer verdi.

VALİ: DEVLETİN İLGİLİ KURUMLARIYLA GÖRÜŞÜLDÜKTEN SONRA...

BBC Türkçe'den Sinan Onuş'a konuşan Ağrı Valisi Musa Işın ise tedbir kararına ilgili devlet kurumlarıyla görüştükten sonra karar verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Işın, "Bu tür durumlarda devletin bir tür karar mekanizması vardır. Bu karar mekanizmasını işletmek zorundasınız. Vali, bireysel olarak hiçbir mekanizmayla görüşmeden böyle bir karar vermez. Dolayısıyla devletimizin ilgili kurumlarıyla görüşüldükten, prosedür tamamlandıktan sonra böyle bir karar verilmiştir" dedi.

''BAZI VATANDAŞLAR YARALILARIN TAŞINMASINA YARDIM ETTİ''

Görgü tanıkları ve HDP'liler, çatışma sonrasında yaralı askerlerin ölüme terk edildiğini, bu askerleri "canlı kalkanların" taşıyıp kurtardığını ileri sürdü. Bu iddiaları reddeden Vali Işın, halkın patika yollardan çatışma bölgesine gittiğini, alana girmeleriyle birlikte de PKK ile asker arasındaki karşılıklı ateşin kesildiğini belirtti. Çatışma kesilince askerlerin, yaralı askerleri mevzilerden almaya başladıklarını söyleyen Vali, askerlerin ölüme terk edildiği yönündeki iddialara ise şu yanıtı verdi:
"Bazı vatandaşlar da yaralıların taşınmasına yardımcı oldu. Bütün mesele budur. Helikopterler daha önce yaralıları almak istedi ama PKK'lılar ağır silahlarla helikopterlere ateş ettiler. Helikopterlerin aldığı yaraların fotoğrafları var."

Ağrı Valisi Musa Işın: İlgili kurumlarla görüşülüp karar verildi

Haberin Devamı

''ELİMİZDE GÖRÜNTÜ YOK''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yaralı askerlerin çatışma bölgesinde bırakıldığı ve sonrasında siviller tarafından kurtarıldığı yönündeki açıklamasına sert tepki göstermiş ve “Bunlar külliyen yalan, hepsi kayıtlarla resimlerle elimizde mevcut. Elimizde görüntüler var” demişti.

Vali Işın ise‘Görüntü varsa neden yayımlamıyorsunuz’ sorusuna “Diyadin’deki çatışma sırasında ve sonrasıyla ilgili elimizde görüntü yok. Ama olay sonrasına ilişkin fotoğraflar var” yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!