Davutoğlu AK Parti'nin kadın adaylarına hitap etti

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu AK Partinin kadın adaylarına hitap etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2015 12:01

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Partinin kadın milletvekili adaylarına hitap etti.

Haberin Devamı

Davutoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları:

Nene Hatun’u hangi güç cephede en önde savaşmaya ittiyse sizleri bugün Meclis’i girmeye iten aynı güçtür. 1947’de Arslan Köy’de muhtarlık seçimi yapılır. Oradaki yetkililer birini seçilmesini isterler. Ama seçim sandıklarından kadınları istediği aday çıkar. Bunun üzerine sandıklara müdahale edilir. Arslan Köy’lü kadınlar sandıklara kapanır. Sandık namustur derler.

Sandıklara kadınlar sahip çıkarsa kimse o seçimlerde manipülasyon yapamaz, kadınlar demokrasiyle sahip çıkarsa demokrasiye kimse tuzak kuramaz. Bizim geleneğimizde kadın sosyal hayatın dışında olmalı gibi bir anlayış bizim geleneğimizi anlamamaktır. Aksi olmalı. Bu kadının aile hayatından kopması anlamına gelmez. Benim gözlemlediğim gerçek mucize kadındır. Bir doğum sancısında yaşanan tecrübe hayatta hiçbir tecrübe ile erkeklerin elde edemeyeceği bir şeydir. Ben, bir kızımızı 6 günlükten kaybetmiştik çok zor günler geçirdik. Benim için 6 günlüktü ama Sahra Hanım için 9 ay 10 günlüktü.

Haberin Devamı

Bu doğal akışı sürdürenler siyasete ara verdiklerinde gerilimler yaşadığını görmedim…

Zamanında çok şehit haberi vermem gerekti. Erkek öğrenciye söylediğim tepki ile bir kız öğrenciye ya da eşe söylediğim direnç arasındaki farkı çok iyi bilirim. Eğer kadınlar ayaktaysa toplum da ayakta durur. Bir tek bu manzara başı açıklar başı kapılılar, doğulular batılılar kuzeyliler güneyliler her etnik geçmişe sahip kadınlarımız bir arada.

Bir başbakan kadın milletvekiline dışarı dışarı diye tempo tutmuştu. Bütün kadınların onuru kırılmıştır. Bu çileli yoldan bugün başarı ile gelinmişse kadınlarımızın gösterdiği gayretin önemi var. Sizler bunu başardınız. Düşündüğünüz gibi hayata yaklaşmak konusunda en güzel örnekleri gösterdiniz. İnsan onurunun olmadığı yerde hiçbir şey olmaz. Bu onuru hep beraber siyasete taşıyacağız. İnsan onuruna saygı göstermeyen kim olursa olsun karşı çıkacağız.

“BİZ SİZLERİ SADECE KADIN OLDUĞUNUZ İÇİN SEÇMEDİK”

AK Parti kadrolarının her biri insan onurunu her şeyin üzerinde tuttular ve tutmaya devam edecekler.

Haberin Devamı

Birkaç hususa dikkat çekmek istiyorum. Birincisi, inşallah 99 adayımız var. 99 olmasına özen gösterdiğimiz için değil ama 99 Esma Hüsna’dır. Burada bütün kadın adaylarımızın seçilecek yerlerde. Hepiniz Meclis’e el ele geleceksiniz. Ak Parti’den Meclis’e giren kadınlarımız Türkiye’yi ve illeri temsil anlamında en kabiliyetli topluluk olacak. Biz sizleri sadece kadın olduğunuz için seçmedik her biriniz öznesiniz. Kim size sadece kadın olduğunuz için siyaseti yakıştırıyorsa ona hayır diyeceksiniz. Her biriniz öznesiniz. Şurayı da kadın bir adayla dolduralım diye sizleri aday göstermedik. Meclis’te ikincil konumda olmayacaksınız.

Biraz önce verilen mesaj alınmıştır sadece aile kadın engelli gibi konularda değil her anlamda kadınlarımız vasıflarıyla öne çıkarlar ve gereğini yaparlar. Kadınları ikna odalarını gönderenler bugün dışarıdalar. Yeni Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz.

Haberin Devamı

12 yıl içinde kimin hayat tarzına karıştık biz. Herkes istediği gibi yaşadı. Başkasının özgürlüğünü kısıtlanana kadar. Sizden isteğim temsil ettiğiniz vilayette aktif olmanız. İliklerine kadar oraya nüfus etmeniz. Alana çıkmanı ve o alanda önce tanımanız sonra o alanı bütünüyle avcunuzun içine alıp onun ruhunu taşımanız. Bunu kampanyada başlatarak yapabilirsiniz. Konya’da aday olduğumda gitmediğim yer kalmamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!