Çeyrek taksinin mucidi tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Çeyrek taksinin mucidi tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2015 19:33

EYÜP’teki oto galerisinde 200’den fazla kişiye hisseli sözde taksi plakası satarak 200 milyon TL’den fazla dolandıran ve 11 Eylül 2013’te ortadan Mehmet Ceylan İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün kurduğu özel ekip tarafından önceki gün yakalandı. Polisteki sorgusunun ardından dün nöbetçi mahkemeye çıkartılan Mehmet Ceylan tutuklanarak Metris Cezaevi’ne konuldu.

Haberin Devamı

İstanbul’da 1.9 milyon TL’ye kadar alıcı bulan taksi plakaları, hayali olarak tüccarlar tarafından uzun zamandan bu yana hisseli olarak pazarlanıyordu. Çeyrek plaka olarak bilinen sistemin mucitlerinden biri ise Eyüp’teki oto galerisinde yıllardan bu yöntemle çalışan Mehmet Ceylan’dı. Mehmet Ceylan 200’den fazla kişiye sözleşmeyle hisseli sözde taksi plakaları satmış, müşteriler dolandırıldığını anlayınca da 11 Eylül 2013’te aniden ortadan kaybolmuştu. Mehmet Ceylan’a ödedikleri paraları almak isteyen mağdurlar suç duyurusunda bulunmuş, davalar açmış ancak bir sonuca ulaşamamıştı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı bir ekip kaybolduğundan bu yana Mehmet Ceylan’ın peşindeydi. Ekip Nisan ayı başında Mehmet Ceylan’ın izine ulaştı. Teknik ve fiziki takibin ardından Mehmet Ceylan önceki gün İstanbul’da yakalanarak gözaltına alındı. Geceyi emniyette geçiren Mehmet Ceylan dün İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkartıldı. Hakimlik Mehmet Ceylan’ın tutuklanmasına karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!