Genelkurmay'dan "MİT TIR’ları soruşturması" açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Genelkurmaydan MİT TIR’ları soruşturması açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2015 14:00

Genelkurmay Başkanlığı, TSK personeli hakkındaki devam eden soruşturmalar konusunda bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Genelkurmay Basın Halkla İlişkiler Dairesi yetkilileri, açıklamanın "hem görülmekte olan TSK personeli hakkındaki kovuşturma ve soruşturma, hem de son dönemde MİT Tırlarıyla ilgili soruşturma konusunda olduğunu" bildirdi.

Açıklamada, TSK personeliyle ilgili tüm soruşturmalarda, personelin "kişilik haklarının korunacağı" ve Genelkurmay'ın bu soruşturmaları "takip etmekte olduğu" vurgulandı.

"TAKİP EDİYORUZ"

Genelkurmay'ın açıklaması şöyle;
"Türk Silahlı Kuvvetleri; görevlerinin ifasında Anayasa'da belirtilen hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ve demokratik toplum olmanın gerekleri prensiplerine bağlılığı temel esas almaktadır.
Bu kapsamda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bazı emekli ve muvazzaf personeli ile ilgili olarak yürütülen soruşturma ve kovuşturma süreçlerinde, her zaman olduğu gibi bugün de hukuka ve yargı bağımsızlığına saygı çerçevesinde hareket edilmesine büyük bir hassasiyet gösterilmektedir. Yargıda devam etmekte olan soruşturma ve kovuşturmaların takibine devam edilmekte olup, yasalar çerçevesinde personelimizin kişilik haklarının korunması yönündeki gayretlerimiz sürdürülmektedir"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!