25 terörist askerimize saldırdı

Güncelleme Tarihi:

25 terörist askerimize saldırdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2015 01:17

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ağrı'nın Diyadin ilçesinde 4 askerin yaralandığı PKK saldırısıyla ilgili saat 15.00 sıralarında yaptığı açıklamada “25 terörist askerlerimize karşı bir çatışmanın içinde” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya’da Adapazarı Kent Meydanı’ndaki toplu açılış töreninde şunları söyledi:

BÖLÜCÜYE FIRSAT VERMEYECEĞİZ

“Bizi bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Batıda ne isek doğuda da aynı olacağız. Türkü, Kürdü, Romanı ile 78 milyonu ile bir, beraber, kardeş ve Türkiye olacağız. Darbe ve vesayet heveslilerinin üzerine giderken, reformları hayata geçirirken, Gezicilerden, paralelcilere kadar çeşitli şer odağı ile mücadele ederken, Sakarya hep yanımızdaydı. Bugün birileri başkanlık sistemine karşılarsa, parlamentoya giremeyeceklerini biliyorlar. Yeni Türkiye mücadelemizde yanımızda mısınız? (kalabalıktan ‘Evet’ yanıtı) Sakarya başkanlık sistemini istiyor mu? (kalabalıktan ‘Evet’ yanıtı) Maşallah. Allah coşkunuzu eksik etmesin. Bu yolda hem içerde, hem dışarıda önümüze pek çok engeller çıkartılacak.

BU KAFAYLA BİR YERE VARAMAZLAR

Bugün (dün) Ağrı Diyadin'de askerlerimizi hedef alan saldırıda ülkemizdeki barış ortamını dinamitlemeyi, Çözüm Süreci’ni baltalamayı amaçlayan bölücü terör örgütü aziz milletimizin güvenliğini sağlamak için fedakarca görev yapan güvenlik güçlerimize bir saldırıda bulundu. Bu saldırıyı huzurunuzda şiddetle kınıyorum. Çatışmalar devam ediyor. 25 terörist askerlerimize karşı bir çatışmanın içinde. Şimdi, malum siyasi parti işte bu terör örgütünün bu eylemleriyle oy toplamanın gayretinde. Kardeşlerim ben diyorum ki, eğer demokrasi diyorlarsa, temel hak ve özgürlük diyorlarsa bunun yolu silahtan geçmez. Bunun yolu sandıktan geçer. Bu kafayla bunlar hiçbir yere varamaz.

YENİ KIZIL ELMAMIZ

İnanın kardeşlerim 12 yıl boyunca Türkiye'yi değiştirmek, kalkındırmak her başarıda bizim duyduğumuz aynıdır. Şimdi yeni Türkiye hedefimiz, dün de ifade ettim bizim yeni kızıl elmamız. 7 Haziran seçimlerinin herkes için bir ders bir ibret meselesi olacağına inanıyorum. Milletimiz kendi safında duranlarla, kendi karşısında duranları görecektir. Şimdi yeni döneme geçişin sancılarını yaşıyoruz. Yeni başkanlık sistemi zorunluluk haline dönüştü. Türkiye'de Tayyip Erdoğan'a her türlü hakareti yapacaklar, ailesine hakaret yapacaklar, buna rağmen diktatör olacak. Şu seçime 31 parti katılıyor. Kurulu partinin sayısı 80'i aştı. Tayyip Erdoğan nasıl diktatör oluyor? Eski Türkiye'de darbeler mi iyiydi? 10 senede darbe olan Türkiye. 16 aylık hükümetlerle yönetildik.”

Haberin Devamı

TÜSİAD’a: Şımardılar

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes’in “Artan enflasyon, itibarı zedelenmiş Türkiye hikâyesinin sonucu” açıklamasına tepki gösterdi. Erdoğan şunları söyledi: “Sanayici ve işadamlarının içinde toplandığı sivil toplum örgütünün yeni başkanı, al birini vur öbürüne, o da çıkmış, özellikle şu andaki hükümetin attığı adımlar ve 12 yılda gelinen bu süreci maalesef bir geri gidiş olarak ifade ediyor. Aslında bunlar maalesef haddini bilmiyor, bunlarda insaf yok. Sermayeleri 1'e 5 katladı bu dönem içerisinde, onun şımarıklığı içerisinde bunları yapıyorlar. Siz bu ülkenin huzuruna, mutluluğuna değil ancak bu ülkenin birliğine, beraberliğine dinamit atarsınız.”

BAKMADAN GEÇME!