Başaramayan siyasetçi bırakmalı

Güncelleme Tarihi:

Başaramayan siyasetçi bırakmalı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2015 01:04

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçimleri kazanamaması durumunda görevi bırakacağını açıklaması üzerine, "Siyasete giren insanın başarıyı hedeflemesi lazım. Eğer başarısız olursa siyaseti bırakması lazım. Bu gayet doğal bir şey" dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, "Siz bırakır mısınız?" sorusunu ise "Doğal olan bir şey hepimiz için geçerli" yanıtını verdi. Bolu'nun Gerede ilçesinde tabakhaneye giderek işçileri ziyaret eden Kılıçdaroğlu, ardından ilçe merkezindeki bir parka giderek vatandaşlarla bir araya geldi. Burada gazetecilerin sorularını da cevaplayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Türkiye insan açısından çok zengin bir ülke. Dürüst siyasetçilerimiz var. Siyasette ahlakı esas kıldığımız zaman Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Türkiye'nin esas sorunu siyasette ahlakın olmamasıdır. Ahlakı egemen kılmamız lazım. Türkiye'nin sorunlarına kilitlenmemiz lazım. Boşu boşuna enerjimizi günlük olaylarla kaybetmememiz lazım. Günlük kavgalarla siyaseti bir yere taşıyamayız, ülke kaybediyor bundan. Benim hedefim bu. Bu ülkeyi doğru dürüst bir yerlere taşımak, güzel Türkiye'yi inşa etmek.”

İlk miting bugün Kartal’da

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün yapılacak İstanbul Kartal mitingiyle seçim startını verecek. “Milletçe alkışlıyoruz” temalı mitingin ardından Kılıçdaroğlu, 19 Nisan’da Ankara Kongre Merkezi’nde seçim bildirgesini açıklayacak. Kılıçdaroğlu, daha sonra genel seçim sürecinin tek yurtdışı mitingi için Almanya’ya gidecek. 25 Nisan’daki Düsseldorf mitingi 25 bin kişilik Kongre- Fuar ve Spor merkezinde yapılacak. Kılıçdaroğlu’nun mitingi için Almanya, Fransa, Hollanda ve Belçika başta olmak üzere Avrupa ülkelerinden CHP’nin yurtdışı temsilciliklerinin organizasyonunda katılımlar sağlanacak. Okan KONURALP

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!