Yalova Valisi ‘doğruladı’

Güncelleme Tarihi:

Yalova Valisi ‘doğruladı’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2015 01:26

Halil Serkan Öz’ü öğrencilerinin önünde aşağıladığı , üzdüğü, kalp krizine neden olduğu iddiasıyla suçlanan Yalova Valisi Cebiroğlu ilk kez konuştu: “Gürültü vardı. Tıraş olmamıştı. ‘Sen nasıl öğretmenlik yapıyorsun’ dedim.”

Haberin Devamı

YALOVA Valisi Selim Cebiroğlu’nun öğrencilerin önünde azarlayıp dışarı çıkmasını istediği ileri sürülen matematik öğretmeni Halil Serkan Öz’ün (42), kendisine destek için düzenlenen ‘Öğretmene Saygı Mitingi’nde yaşamını yitirmesinin ardından sadece “Çok üzgünüm” diyen Vali ilk kez açıklama yaptı. Tartışmaların odağında olan Vali Cebiroğlu, 27 Mart’ta Termal Fen Lisesi’nde yaşanan diyaloğu şu şekilde anlattı:

‘TOPLANTIYA TIRAŞ OLUP GELDİ’

“Koridorda yürürken, gürültü üzerine sesin geldiği sınıfa yöneldik. Öğretmenimiz masasında oturmuş, telefonu ile meşguldü. Ders işlenmiyordu, tahta tertemizdi. ‘Hocam bu sınıfın hali nedir? Sen nasıl öğretmenlik yapıyorsun’ dedim. Sakalı 4-5 günlük, tıraş olmamış ve giyimi özensizdi. ‘Öğrencilerine böyle mi örnek olacaksın’ dedim. Kastettiğim, kendisinin dağınıklığı, umursamazlığı, sınıfın düzensizliği idi. Gidip sakal tıraşı olmasını söyledim. Bilahare, öğretmenler odasında tüm öğretmenler ile sohbet toplantısı yaptım. Merhum öğretmen de toplantıya tıraşını olmuş olarak katıldı. Güzel bir sohbet gerçekleştirdik.”

Haberin Devamı

‘EYLEME GÖNÜLLÜ KATILMADI’

Vali Cebiroğlu olay sonrası yaşananları da şöyle değerlendirdi: “Olayın üzerinden bir haftadan fazla zaman geçtikten sonra, merhum öğretmenimizin sendikaların zorlaması ve yönlendirmesi ile katıldığı protesto yürüyüşünde rahatsızlanarak hayatını kaybetmesi hepimizi derinden etkiledi. Öğretmenimizin protesto yürüyüşüne gönüllü olarak katılmak istemediğini, bu eylem öncesinde çok zorlandığını biliyoruz.”

‘CEVAP VERMEK İSTEMEDİM’

Öğretmen Halil Serkan Öz ile arasında geçen diyaloğun hiç yaşanmamış olmasını dilediğini belirten Vali Cebiroğlu şöyle devam etti: “Duyduğumuz üzüntüden ve başka üzüntülere de sebebiyet vermemek için, açıklamanın, olayın hemen akabinde yapılmasının uygun olmayacağı kanaatine vardım.”

‘ÖĞRETMENİ SINIFTA AŞAĞILADI’

Yalova Valisi ‘doğruladı’

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, öğretmen Halil Serkan Öz’ü kılık-kıyafetini beğenmediği için öğrencilerinin önünde azarlayan Yalova Valisi Selim Cebiroğlu hakkında “Kamu görevlisine görevinden dolayı sövmek suretiyle hakaret” ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

CANIM ÇOK YANIYOR

Haberin Devamı

Öğretmen Halil Serkan Öz’ün acılı babası Kemal Öz “Canım çok yanıyor” diyerek İçişleri ve Milli Eğitim bakanlıklarının başlattığı soruşturmada kendisiyle görüşülmediğini söyledi. DHA

BAKMADAN GEÇME!