Levent Ersöz'ün de tahliyesine karar verildi

Güncelleme Tarihi:

Levent Ersözün de tahliyesine karar verildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2015 14:55

Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin haklarındaki mahkumiyet kararlarını bozduğu 63 sanık beraat etti. Mahkeme, ayrıca Balyoz davasının sanıkları arasında bulunan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkında da beraat kararı verdi.

Haberin Devamı

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz davasının 64 sanıklı davasının karar duruşması görüldü. Daha öncekapatılan 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Balyoz davası sanıklarından bir kısmı hakkında çeşitli hapis cezaları verilmişti. Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin, ceza alan sanıklardan 62'si hakkında ceza verilmesine gerek olmadığına ilişkin kararı üzerine bu sanıklar tekrar mahkemeye çıkartıldı.

Bu sırada daha önce savunmaları alınamayan 3 sanıktan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Yüzbaşı Ali Göznek ve Binbaşı Ahmet Rahtuvan Göknek hakkındaki dosya da 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ayrılmış ve ayrıca yargılama yapılıyordu. Bu sanıklardan Göznek, mahkemeye gelerek savunmasını yaptıktan sonra hakkında hüküm verilmiş ancak diğer iki sanık hakkındaki dosyanın yargılamasına devam ediliyordu. Ersöz ve Göznek hakkındaki dosya da iki dava dosyası arasında irtibat bulunduğu gerekçesi ile 62 sanıklı dava dosyası ile birleştirilmişti. Böylece Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Balyoz sanıklarının sayısı da 64'e çıkmış oldu.

Davaya sonradan dahil edilen iki sanıktan Ali Göznek son duruşmaya kadar savunmasını yapmadı. Ancak hastalığı sebebiyle Ankara'da tedavisi devam eden Levent Ersöz, önceki duruşmada video konferans yöntemi ile mahkemeye bağlanarak savunmasını yapmıştı.

Bugün görülen karar duruşmasında mahkeme, 62 sanık ile birlikte ifadesi alınan Levent Ersöz hakkında da beraat kararı verdi. Böylece haklarında beraat kararı verilen sanık sayısı da 63 olarak kayda geçmiş oldu.

Ancak sanıklar ile avukatları, suçsuz oldukları sabit görüldüğü gerekçesi ile haklarında beraat kararı verilmesini isterken mahkeme, sanıkların suçlu oldukları sabit olmadığı gerekçesi ile beraatlerine karar verdi. Davanın 64'üncü sanığı Ali Göznek hakkındaki dosyanın ise ayrılarak başka bir esas numarası üzerinden devam etmesine hükmedildi. Böylece Anayasa Mahkemesi tarafından hak ihlali yapıldığı gerekçesi ile yeniden yargılaması yapılan 236 sanığın ardından bugün yargılanan Balyoz davası sanıklarından toplam 299 sanığın beraatine karar verilmiş oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!