HDP ve CHP'nin Tunceli adayları belli oldu

Güncelleme Tarihi:

HDP ve CHPnin Tunceli adayları belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2015 12:34

HDP ve CHP’nin Tunceli adayları belli oldu. CHP Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketi Tunceli için ilk sırayı Ali Mustafa Çelik’e, ikinci sırayı Gürsel Erol’a verdi. HDP Tunceli adayları ise Tunceli eski Belediye Başkanı Edibe Şahin ve ceza evinden kısa bir zaman önce çıkan Alican Önlü oldu.

Haberin Devamı

Milletvekili aday listesini ön seçim ve eğilim yoklamaları aracılığıyla büyük ölçüde şekillendiren CHP, dün 20.00’de Parti Meclisi’ni(PM) toplayarak, ön seçim ve eğilim yoklaması sonucu listelere girecek isimleri sabaha kadar süren mesaisinde netleştirdi. CHP Tunceli milletvekilliği aday adaylığına başvuran 14 aday adayı arasında eğitimci Mustafa Ali Çelik 1. sırada gösterilirken, iş adamı Gürsel Erol ise 2.inci sırada yer aldı.

HDP ve CHP’nin kıran kırana bir seçim göstereceği ilde HDP de adaylarını belirledi. İki milletvekilinin çıkacağı Tunceli’de HDP adayları ise Tunceli eski Belediye Başkanı Edibe Şahin, ikinci sırada ise 2009 yerel seçimlerinde Belediye Başkan Yardımcısı olan ancak 'Terör Örgütüne Yönelik Soruşturması' kapsamında gözaltına alındıktan sonra 5 yıl ceza evinde kalan Ali Can Önlü oldu.

Akşam saatlerinde adaylarını açıklaması beklenen AK Parti ise birinci sırada TEDAŞ eski Genel Müdürü Haşim Keklik’i, ikinci sırada ise Mehmet Tunç’u göstermesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!