Beşatlı’ya yardım yağdı

Güncelleme Tarihi:

Beşatlı’ya yardım yağdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2015 02:16

HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesine bağlı Beşatlı köyüne atanan Samsunlu Büşra Sezgin, Konyalı Naile Satılmış ve Ardahanlı Özge Cansu, sosyal medyada başlattıkları yardım kampanyasıyla köy çocuklarının ihtiyaçlarının karşılanmasını sağladı.

Haberin Devamı

Büşra Sezgin, “Şubat atamasıyla Beşatlı Köyü İlkokulu’na atandım. Karşılaştığımız sıkıntılar karşısında yılmadık ve mücadele ettik. Onlara yardım etmemiz gerektiğini düşündük ve Umutlu Çocuklar Derneği’ne ulaştık. Destek veren herkese teşekkür ederiz” diye konuştu. Sınıf öğretmeni Naile Satılmış, “Artık beni bırakmak istemiyorlar. Atanıp da buraya gelmeyenlere sesleniyorum; lütfen Yüksekova’yı medyada gördüğünüz gibi düşünmeyin” dedi. Özge Cansu ise, “Öğrencilerimizin aileleri bize çok yardımcı oluyor. Her gün bir velimizin evine yemeğe davet ediliyoruz. Öğrencilerin aileleriyle kaynaşıyoruz. Bu bizi çok mutlu ediyor” diye konuştu. ? AA

LYS’ye başvuru başlıyor

15 Mart’ta Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girip, herhangi bir puan türünde 180 ve üzeri alan üniversite adayları için ikinci maraton başlıyor. Adaylar 8-21 Nisan arasında üniversiteye girişin ikinci aşaması olarak uygulanan Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) başvuracak. LYS’ler 5 oturumda haziran ayında yapılacak ve LYS-5 (Yabancı Dil) hariç hepsi saat 10.00’da, LYS-5 ise 14.30’da başlayacak. İsteyen adaylar tüm LYS’lere girebilir ancak her oturum için 30 TL ödemesi gerekecek.

Haberin Devamı

4 milyon yetişkin okuryazar oldu

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nın okuma yazma bilmeyen vatandaşlar için halk eğitim merkezlerinde düzenlediği kurslarda yaklaşık 4 milyon yetişkin okuma yazma öğrendi. Bakanlık verilerine göre, 2003-2014 yılları arasında okuma yazma bilmeyen yetişkinler için halk eğitim merkezlerinde açılan kurslarda 2 milyon 797 bin 985’i kadın olmak üzere 3 milyon 993 bin 589 kişi okuma yazma öğrendi.
Yetişkinlerin okuma yazma sorununu çözmek amacıyla çeşitli kampanyalar düzenlendi. Halk eğitim merkezlerinin görevlendirdiği eğiticiler aracılığıyla okuma yazma bilmeyenlerin tespiti için alan taramaları yapıldı. 6 Haziran 2008’de ‘Ana Kız Okuldayız’ kampanyası başlatıldı. 8 Eylül 2012’de tamamlanan kampanya ile 174 bin 472 kurs açılarak bu kurslara 2 milyon 590 bin 446 vatandaşın katılması sağlandı. Kampanya sonunda1 milyon 832 bin 617 yetişkin okuryazarlık belgesi, 307 bin 364 vatandaş ise ikinci kademe yetişkinler eğitimi başarı belgesi almaya hak kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!