Ödeteceğiz

Güncelleme Tarihi:

Ödeteceğiz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2015 01:15

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, İstanbul Adalet Sarayı’nda yaşanan tartışmalarla ilgili olarak Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, “Adliyelere girişte avukatları itip kakan, darp eden, hâkim ve savcılardan farklı muameleye tabi tutmaya kalkışan her güvenlik görevlisi ve onlara talimat veren herkes hakkında (başsavcı veya siyasetçi) suç duyurusunda bulunacağız. Avukatlara suçlu muamelesi yapan ve hukuku çiğneyen herkese yaptıklarını hukuk karşısında ödeteceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Feyzioğlu, Hürriyet’e de, adliyede alınacak önlemler konusunda 7 Nisan Salı günü Hâkim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeleri ile görüşeceklerini söyledi.

SÜTYEN KOPÇASINA AYARLI

Adliye girişlerindeki duyarlı kapıların sutyen kopçasına değil silaha göre ayarlanmasını isteyen Feyzioğlu, “Güvenlikte protokol, zaafı ortadan kaldırmaz” uyarısında bulundu. Çağlayan’daki adliyeye HSYK Başkanvekili Metin Yandırmaz ile birlikte gidip, duyarlı kapıdan geçerek ve çantaları x-ray’e sokarak herkesin aynı uygulamayı yapmasına model olabileceğini belirten Feyzioğlu şöyle devam etti:

“Adliyelere, hâkim-savcı, adliye personeli, güvenlik görevlileri, market ve kalemler için malzeme kolileri giriyor. Vatandaş dışında kimse aranmıyor. En güvenli olanı avukatların girişi. Bir tek avukatın, sisteme okuttuğu bir kimlik kartı var. Kimliğimizi okuttuğumuzda Ankara’daki server’a bağlanıyor ve kişinin fotoğrafı çıkıyor. Adliyeye girerken, bir tek hâkim-savcı, adliye personeli böyle bir kimlik okutma işlemi yapmıyor. Hiçbir k oli de x-ray’den geçirilmiyor.

Haberin Devamı

Buna rağmen cumhurbaşkanı siyasi gerekçeyle hedefe avukatları koyuyor. Biz de adliyede güvenlik istiyoruz. Örneğin adliyeye hiçbir hâkim-savcı silahla giremez. Ama iki olay yaşandı. Çağlayan Adliyesi’nde bir hâkim, bir kalem çalışanını silahla rehin aldı. İki yıl önce de Balıkesir’de bir hakim kürsüden inip 65 yaşındaki bir avukatı dövdü. Demek ki, konu avukat, hâkim, savcı olmak değil adliye binalarında görevlerimizi yerine getirmeyi engellemeyecek şekilde medeni önlemler almak.

‘BEN HÂKİMİM’ DEYİP GEÇİYOR

Hâkimler de girişte duyarlı kapıdan geçiyorlar. Ama ötse de ‘Ben hâkimim’ deyip geçiyorlar, güvenlik müdahale edemiyor. Benzer bir olayı geçen sene havaalanında yaşadım. Biz tüm baro başkanlarımıza bir yazı göndererek, adliye girişlerinde tespit ettikleri güvenlik açıklarını bildirmelerini istedik. Güvenlik açığında sorumluluğu görülen idareciler ve güvenlik personeli hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Bizim güvenliğimizi tehdit etmeye kimsenin hakkı yok. Avukatı elle aramaya kalkıyorlar. Hâkim-savcıyı en ufak taramadan geçirmiyorlar.”



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!