Karabük Üniversitesi, Dünya Üniversiteler Arası İHA yarışmasına katılacak

Güncelleme Tarihi:

Karabük Üniversitesi, Dünya Üniversiteler Arası İHA yarışmasına katılacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2015 21:20

KARABÜK Üniversitesi Simurg Team Ekibi, kendi tasarladığı İnsansız Hava Aracı (İHA) ile ABD’de gerçekleştirilecek ’19’uncu Dünya Üniversiteler Arası İnsansız Hava Aracı Yarışması’na katılacak.

Haberin Devamı

ABD’de Amerikan Uzay ve Havacılık Enstitüsü tarafından her yıl düzenlenen ve dünyanın her yerinden üniversite öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen yarışmaya Karabük Üniversitesi de katılacak. Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Hanifi Ertaş danışmanlığındaki Simurg Team Ekibi, kendi tasarladığı İHA ile dereceye girebilmek için mücadele edecek.

Karabük Üniversitesi, Dünya Üniversiteler Arası İHA yarışmasına katılacak


Rektör Prof. Dr. Refik Polat, 10-12 Nisan tarihlerinde ABD’nin Arizona Eyaleti Tucson kentinde gerçekleşecek yarışmada başarı sağlayacaklarına inandığını söyledi. Rektör. Prof. Dr. Polat, şöyle dedi:

"Mühendislik uygulamaları, teorinin pratiğe dönüştüğü üniversitelerde daha fazla başarı getirmektedir. Biz de her bölümümüzde teorinin yanında pratiğe de önem veren üniversiteler arasındayız. Bu yarışmada tabii ki bazı kriterler performanslara göre değerlendirilecek ve orada bulunmak öğrencilerimize büyük bir tecrübe yaşatacaktır. Umuyorum ki takımımız Karabük Üniversitesi’ni en güzel şekilde temsil edecek ve güzel bir başarı ile ülkemize dönecektir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!