İstanbul Adalet Sarayı'nda arama kavgası

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Adalet Sarayında arama kavgası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2015 10:57

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde avukatlar ile polis arasında gerginlik yaşanıyor. Üst araması ile ilgili güvenlik görevlileri ile avukatlar arasında yaşanan arbedede, görevliler İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verildiğini belirtti. Avukatlar ise, Başsavcı ile doğrudan görüşmek istediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın adliye odasında rehin alındıktan sonra şehit edildiği Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda avukatlar aranarak içeri alınmalarına tepki gösteriyor. Görevliler avukatların adliyeye girişine el dedektörüyle yapılan aramadan sonra izin veriyor. Zaman zaman polislerle avukatlar arasında sert tartışmalar yaşanıyor.

Haberin Devamı

Bu duruma avukatlar X-Ray cihazlarına vurarak ve yuh diyerek tepkilerini gösterdi. Bu olaylar vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı. Adliye dışında ise uzun avukat kuyrukları oluştu. Zaman zaman kuyruk yolun yarısına kadar geldi. Avukatlar ise yapılan aramanın yasaya aykırı olduğunu belirterek suç işlendiğini belirtti.

İstanbul Adalet Sarayında arama kavgası

Öte yandan Çağlayan Adliyesi'ne girişteki yoğun güvenlik önlemleri adliyenin girişinde uzun kuyruklara neden olunca sinirler gerildi. Zaman zaman yuhalama ve ıslık sesleriyle bu durumun protesto edildiği görüldü.

Haberin Devamı

İstanbul Adalet Sarayında arama kavgası

İstanbul Adalet Sarayında arama kavgası
Efendim bunlar cübbeli aranmaz…

BAKMADAN GEÇME!