Hafta sonu hava nasıl olacak? İşte il il hava durumu

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu hava nasıl olacak İşte il il hava durumu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2015 10:27

Hafta sonu plan yapacaklar dikkat! Hafta sonu hava yağışlı olacak. Sıcaklıklar ise 15-16 derecelerde olacak. İşte Türkiye genelinde hava durumu...

Haberin Devamı

İSTANBUL’DA YAĞMUR ETKİLİ OLDU

İstanbul’da gece saatlerinde yağmur etkili oldu.

İŞTE BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sağanak yağış uyarılarının ardından beklenen yağmur İstanbul’a akşam saatlerinde geldi. Gece saatlerinde ise yağmur etkisini arttırdı. Sağanak nedeniyle Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde gezen vatandaşlar zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar yağmurdan, yanlarında bulunan şemsiyelerini açarak korundu; bazıları ise ıslanmamak için tentelerin altına sığındı. Yağmur nedeniyle yollarda da kısa sürede su birikintileri oluştu.

BURDUR'DAKİ ŞİDDETLİ YAĞIŞ

Burdur'un Karamanlı ilçesindeki şiddetli yağışın ardından yapılan hasar tespit çalışmalarında, 210 koyun ve kuzunun telef olduğu, 2 bin 700 dekar ekili, 600 dekar meralık alanın zarar gördüğü belirlendi

Burdur'un Karamanlı ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle zarar gören bölgelerde hasar tespit çalışması tamamlandı.

Karamanlı Kaymakamı Oğuzhan Sargın, bölgedeki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen hafta sonu şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen zararla ilgili hasar tespit çalışması gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çalışmalarda 210 koyun ve kuzunun telef olduğunun, 2 bin 700 dekar ekili, 600 dekar meralık alanın zarar gördüğünün belirlendiğini bildiren Sargın, "Afet sonrasında İl Özel İdaresi ve DSİ ekiplerince kapanan yollarda temizleme, onarma ve yapım çalışmaları başlatıldı. Sel baskınında koyun ve kuzuları telef olan çoban ile ailesi, güvenli bir yere yerleştirildi. Burdur AFAD Müdürlüğü tarafından çadır kuruldu" dedi.

Sargın, Burdur Meteoroloji Müdürlüğünden aldıkları bilgiye göre, geçen hafta sonu 24 saatte metrekareye 64 kilogram yağış düştüğünü kaydetti.

Bölgedeki karın da erimesiyle Karamanlı Barajı'nın taştığını, bölgenin zarar gördüğünü dile getiren Sargın, "Neyse ki barajın altta kalan havzası, yerleşim alanlarının yüksek olması nedeniyle olayları bizim lehimize çevirdi. O bölgede tarlalarımız su altında kaldı fakat herhangi can veya mal kaybı yaşanmadı" diye konuştu.

Şiddetli yağış nedeniyle 28 Mart'ta Karamanlı Barajı'nın taşması sonucu sel sularına kapılan çok sayıda koyun ve kuzu telef olmuş, bir köprü çökmüş, koyunlarıyla mahsur kalan bir çoban ile otomobilinin içinde mahsur kalan bir vatandaş kurtarılmıştı.

BAKMADAN GEÇME!