Derdimiz para değil

Güncelleme Tarihi:

Derdimiz para değil
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2015 02:04

BALYOZ Davası’nda 5 yıl süren yargılama sonucunda 236 kişi, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği beraat kararının sevincini yaşıyor.

Haberin Devamı

Beraat edenlerin büyük bir bölümü, şimdi kendilerine ‘kumpas kurduklarını’ iddia ettikleri kişilerin cezalandırılmasını istiyor. Balyoz Davası’nın baş sanıklarından eski 1. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan, mahkemenin kararında, Cumhuriyet Savcılığı’na tazminat için gereğinin yapılması için takdir hakkı bulunduğuna yer verildiğini belirterek şunları söyledi:

HANGİ TAZMİNAT GERİ GETİRİR

“Mahkeme tazminatla ilgili yolu açmış oldu. Karar bir hafta içinde kesinleşecektir. Tazminat açılır, açılmaz bu önemli değil. Önemli olan şudur: Pırıl pırıl gençler, kurmay albaylar, general ve amiral olacakken, birilerinin kumpasıyla önleri kesildi, hayatları ve hayalleri karardı. Bunları hangi tazminat geri getirir? Ben gerekenlerin yapılmasını avukatıma bıraktım. Benim derdim devletten şu veya bu kurumdan para almak değil. Derdim bizlere, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bu eşi benzeri görülmemiş kumpası kuranların, her kimseler, ki herkes onları biliyor, en ağır tazminat davasının açılmasıdır.”

Haberin Devamı

KUMPASÇILAR YARGILANSIN

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, Türkiye’de adalete güveninin kalmadığını vurgulayarak, kumpası kuranların kimler olduğunun bilindiğini, bunların toplum önüne çıkarılıp, yargılanması gerektiğini vurguladı. Gürdeniz, şöyle devam etti: “Maaşlarımız kesildiği, her şeyden önce de kor ve oramiralliğim engellendiği için Deniz Kuvvetleri’nden tazminat istenecektir. Adalet Bakanlığı’ndan da haksız yere hapis yattığımız için tazminat talebinde bulunulacaktır. 3-5 kuruş önemli değil. Önemli olan güvenin sarsıldığı Türk adaletine yeniden güven duyulması için adım atılmasıdır.” Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz da şunları söyledi: “Önemli olan bizlere bu kumpası kuranların toplumun gözü önünde yargı önüne çıkarılmaları; yalan ve iftiralarla kurdukları kumpas Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir daha yaşanmasın diye en ağır cezalara çarptırılmasıdır.”

MİLYONLUK DAVA GELİYOR

Balyoz davasında aldığı 16 yıl hapis cezası nedeniyle 1 yıl 18 gün tutuklu kaldıktan sonra Yargıtay kararıyla beraat eden sivil memur Güllü Salkaya’nın devam eden 1 milyon liralık tazminat davası örnek olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!