Silahı değil, silahlı mücadeleyi bırakırız

Güncelleme Tarihi:

Silahı değil, silahlı mücadeleyi bırakırız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2015 01:48

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Cemil Bayık, Kürt sorununu silahlı mücadeleyle değil, siyasi yöntemle çözmek istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Silah bırakmanın farklı, silahlı mücadeleyi bırakmanın farklı konular olduğunu belirten Bayık, “Ortadoğu’da böyle büyük bir savaş yaşanırken ve Kürtlere dönük büyük saldırılar olurken silah bırakmalarını istemek, Kürtlerin ölüme yatmasını istemek anlamına geliyor” dedi. Uydudan Türkçe ve Kürtçe yayın yapan Denge TV’ye konuşan Bayık, şöyle devam etti:

“Eğer bugün PKK silahlanmışsa, silahlı mücadele yürütmüşse, bu PKK’nın veya Kürtlerin çokça silah kullanma isteminden veya savaş isteminden kaynaklanan bir durum değil. Çünkü Kürtlere kendilerini ifade etme şansı, yolu, zeminini hiçbir şekilde bırakmadıkları için Kürtler varlıklarını koruyabilmek için zorunlu olarak silahlı mücadeleye başvurdu. Ve artık silahlı mücadeleyi de yürütmek istemiyor. Sorunları artık demokratik siyaset yoluyla istiyor, bunu defalarca ortaya koyduk. Eğer bunun mekanizmalarını Türk devleti geliştirirse, hemen silahlı mücadeleyi bırakacağını da söyledi. Bu mekanizmaları geliştirmesi gereken Türk hükümeti ve devletidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!