İdil'de ölü sayısı 4'e yükseldi

Güncelleme Tarihi:

İdilde ölü sayısı 4e yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2015 12:15

ŞIRNAK'ın İdil İlçesi'nde önceki gün Yağan ile Çalış aileleri arasında, arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan silahlı çatışmada ölen 3 kişinin de kadın olduğu ortaya çıktı. İdil'e bağlı Yağmurca Köyü'nde önceki gün Yağan ile Çalış Aileleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan silahlı çatışmada ölen 3 kişinin de kadın olduğu öğrenildi. Çatışmayı sona erdirmek için bedenlerini siper eden Kevi Çalış, ve Özgül Yağan dün yoğun güvenlik önlemleri altında, ayrı ayrı saatlerde toprağa verilirken, ölen 3'üncü kadının da 50 yaşındaki Kadriye Yağan olduğu belirtildi. Yaralılardan birinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 4'e eyükseldi.

Haberin Devamı

Köy çevresinde ve içerisinde jandarma güvenlik önlemleri sürdürürken, HDP ve DBP il ve ilçe yönetimlerinin kurduğu barış komisyonu da, olaydan sonra geldikleri köyde Yağan ve Çalış aileleri arasında barış görüşmelerini yapıyor. Gece ve gündüz köyde kalan barış komisyonu üyeleri, jandarma ekipleriyle birlikte koordineli çalışma yaparak olayın büyümemesi adına çaba harcıyor.

Her iki aileden ölen kadınlar için ayrı ayrı yerde taziyeler kuruldu. Yağan Ailesi, taziye çadırını köyde kurarken, Çalış Ailesi ise ilçe merkezinde taziyeleri kabul ediyor.

Çatışmada yaşamını yitiren 50 yaşındaki Kadriye Yağan'ın da bugün köy mezarlığında toprağa verilmesi bekleniyor.

İdil İlçesi'ne bağlı Yağmurca Köyü'nde önceki gün Yağan ve Çalış Aileleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan silahlı çatışmada, 3 kişi ölmüş 4'ü ağır 13 kişi de yaralanmıştı. Yaralıların bölgedeki çeşitli hastanelerdeki tedavisi devam ederken, yaralı 6 kişinin şüpheli sıfatıyla takip edildiği ve olayla ilgili başlatılan soruşturmanın ise devam ettiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!