Adaylara ‘Kavga etmeyin’ uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Adaylara ‘Kavga etmeyin’ uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2015 02:02

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, AK Parti’deki aday adaylığı sürecinin başında hazırlayıp örgütüne ilettiği seçim kılavuzunda, olası tartışmalar konusunda ciddi uyarılarda bulunduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki söz düellosunun ardından gözlerin çevrildiği Davutoğlu, seçim kılavuzunda ‘Tartışmalardan kaçınmak’ başlığı altında şu uyarıları yaptı:

AŞAĞILANMAMA HAKKI

“Aday adaylarının seçim sürecinde üzerinde durması gereken en önemli konulardan biri, güler yüzlü olmak ve tartışmaya girmemektir. İnsan ilişkilerinde samimiyet, içtenlik, yapmacık olmayan sıcak tavırlar her zaman olumlu sonuçlar verir. Her insanı tanımak için önce onu dinlemek gerekir ve her insan aşağılanmaksızın görüşünü açıklayabilme hakkına sahip olmalıdır. Zedeleyici, suçlayıcı olmadan anlaşmaya, uzlaşmaya çalışmak, görüş ayrılıklarını yapıcı bir şekilde belirtmek, kimseyi utanç duyacağı bir duruma sokmamak gerekir. Başkalarının saygı duyduğu, değer verdiği düşünceleri, inanışları olduğu göz önünde tutulmalı, bize ters olan düşünceler karşısında esnek ve hoşgörülü davranılmalıdır. İtici hareketlerden uzak durulmalı, karşı tarafa karşı tahammüllü olunmalıdır.

Haberin Devamı

KİMSE OLAĞANÜSTÜ DEĞİL

Ben biliyorum havası uyandırılmamalı, aşırılığa kaçmadan ölçülü davranılmalıdır. Herkesin küçük olduğu kadar büyük eksiklikleri de vardır. İnsanlar her şeyde olağanüstü değildir. İnsanların asla küçük düşürülmek istemediklerini bilmeliyiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!