Yol değil mayın tarlası

Güncelleme Tarihi:

Yol değil mayın tarlası
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2015 04:28

İstanbul’da yoğun trafiğin üzerine bir de kar yağışı ve soğuk havalardan kalma ‘çukurlar’ eklenince şoförler isyan etti: “Yollar mayın tarlası gibi, kazandığımız tamircilere gidiyor.”

Haberin Devamı

YOĞUN kar yağışının ardından tuzlama ve kar suyu nedeniyle asfaltların çözülmesi, İstanbul’un yollarında derinliği 20 santimi bulan çukurlar oluşturdu. Trafik yoğunluğuyla mücadele eden sürücüler, şimdi bir yandan da yollardaki çukurlara mücadele ediyor. Belediye görevlilerinin bozuk yolları onarmadığını söyleyen şoförler, çukurlar nedeniyle kaza yaptıklarını ve araçlarının zarar gördüğünü belirtti.

BEYOĞLU SOKAKLARI BOZUK’

Dolapdere’de taksicilik yapan Serhat Bakaç (32) yollardaki çukurlardan kaçmak isterken maddi hasarlı kaza yaptığını söyledi. Müşterilerin de durumdan rahatsız olduğunu anlatan Bakaç, “Beyoğlu ve çevresinde, özellikle ara sokaklarda yollar çok bozuk. Geçen kış taksimle yolda giderken görmediğim bir çukura girdim. Aracın karteli delindi, alt takımları zarar gördü. Yaklaşık 1000 liralık masraf oluştu. Şimdi bu kaza benim suçum değil. Ancak masrafını ben ödüyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘BELEDİYE ASFALTLAMALI’

Taksim’de taksicilik yapan Suat Kızıldemir (30) ise şunları anlattı: “Bir defasında bir müşteriyi hastaneye yetiştirmeye çalışıyordum. İstemeden bir çukura girdim ve az kaldı kaza yapıyorduk. Müşteri de kafasını cama vurdu. Sonra yine suçlu biz olduk. Kışın yolları tuzluyorlar. Ancak bozulan yollar asfaltlanmıyor. Bazen ara sokaklarda mayın tarlasında gider gibi gidiyoruz. Çukura girdiğimizde araç zarar görüyor. Bunun masrafını da cebimizden ödüyoruz. Belediye bu yollar için bir şey yapmalı.”

‘ANAYOLDA 30 SANTİM GÖÇÜK’

İstanbul’un yoğun trafiğinde şirket ve okullarda yolcu taşıyan servis şoförleri de dertli. 20 yıldır şoförlük yaptığını belirten Rıfat Babayurt, araçlarının büyük olması nedeniyle çukurlardan kaçamadıklarını söyleyerek, şöyle devam etti: “Biz şehrin neredeyse her sokağına yolcu taşıyoruz. İnsanları evlerinden alıp iş yerlerine getiriyoruz. Önceden ara sokaklara asfalt olmadığı için giremiyorduk. Araç bir çukura girdi mi zarar görürdü. Şimdi caddeler ve ana yollarda bile çukurlar var. Yollarda 20-30 santimlik göçükler oluşmuş. Araçlarımız büyük olduğu için manevra kabiliyeti de yok. Yollar onarılmadığı için çukura girmek zorundayız. Kazandığımız parayı gidip tamirciye veriyoruz.”

RÖGARA DİKKAT

Haberin Devamı

ÖZEL bir şirket adına servis şoförlüğü yapan Yunus Güzel bozuk yolların yanında, özellikle rögar kapaklarının etrafındaki çukurlara dikkat çekti: “Yolardaki çukurlar onarılmıyor. Yama yapıldığında ise yeni asfalt olduğu gibi bozuk yolun üzerine dökülüyor. Bu nedenle dökülen yer yüksekte kalıyor. Eski asfalt ise daha aşağıda kalıyor. Hızlı giderken bu farkı anlayamıyorsun. Araç sarsılıyor. Aynı zamanda rögar kapaklarının etrafı çukurlarla dolu oluyor. Çoğu içe doğru göçmüş halde. Bir defasında giderken teker rögar kapağına düştü. Kapak yana doğru kaymış. Ancak görevliler onarmamış. Jantım yamuldu. Masrafını kendi cebimden verdim. Başkalarının hatalarını biz çekiyoruz.”

Haberin Devamı

İBB: YAMAYA BAŞLADIK

KAR nedeniyle yapılan tuzlamalar yüzünden bozulan yollar konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Alt Yapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nın çalışma yaptığı bildirildi. İBB’den yapılan açıklamada, “2015 yılı kış mevsimini müteakip tamir, yama ve kaplama çalışmaları başlatılmıştır. Asfalt serimi gece yapıldığı için, şu anda gece ısısı çalışmaya uygun değil. Önümüzdeki hafta başlanabileceği düşünülüyor” denildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!